Afbeelding
Foto door form PxHere

Geld lenen in de coronatijd, wat zijn de opties?

Partnercontent

De wereldwijde pandemie COVID-19 heeft ons allemaal op onze knieën gebracht. Bedrijfsvestigingen sluiten en het werkloosheidspercentage neemt snel toe, wat leidt tot inkomensverlies. Iedereen doet zijn best om al zijn financiële middelen eruit te persen en uit te putten, maar moeilijke tijden vragen om onmiddellijke hulp.

Uiteindelijk is dit het moment waarop we alle beschikbare middelen moeten controleren om ons overeind te houden. Het primaire doel van dit artikel is om hulp en aanvullende referentie te bieden voor het lenen van geld tijdens de crisis. Bovendien bevat het een nuttige suggestie over welk type lening je moet aanvragen om extra financiële lasten te voorkomen.

Waar kun je geld lenen tijdens deze crisis?

Het is essentieel om te weten dat kredietverstrekkers en banken nog steeds leningen aanbieden aan potentiële kredietnemers. Het is echter essentieel om na te gaan welke leenvorm je moet aanvragen en wat je het beste moet vermijden.
Hier zijn een paar soorten leningen die voor je beschikbaar zijn.

Persoonlijke lening

Banken en andere kredietinstellingen bieden nog steeds persoonlijke leningen aan tijdens de COVID-19-crisis. Het is echter vermeldenswaard dat voordat je een persoonlijke lening aanvraagt, je een uitstekende relatie heeft met een van de instellingen.
Weet dat banken prioriteit gaven aan klanten met wie ze een vaste relatie hebben of eerder hun financiering hebben afgehandeld. Ze kunnen altijd nieuwe klanten ontvangen, maar er zijn veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden, in tegenstelling tot hun bestaande klanten.

Kredietverstrekkers bieden ook persoonlijke leningen aan, en het afsluiten van dit soort leningen tijdens deze crisis is de beste optie die je eigenlijk hebt. Ze bieden doorgaans lagere rentetarieven dan andere soorten leningen, zoals flitskredieten en kredietvoorschotleningen.
Sommige websites voor online leningen bieden leendiensten met concurrerende rentetarieven, vooral als je een goede kredietscore hebt.

Andere methoden die je kunt gebruiken

Het Tijdelijk stoppen met betalen van studielening en/of hypotheek
Het stopzetten van uw terugbetaling voor uw studielening of hypotheekplannen is geen ideale suggestie die je krijgt, maar vanwege een onverwachte situatie die door de pandemie is veroorzaakt, is deze actie een goede optie voor je.
Gelukkig zijn als gevolg van de stimuleringswet alle door de federale overheid gesteunde leningen officieel opgeschort voor zes bedragen zonder rente. Je kunt het geld tijdens de crisis goed inzetten voor aflossing als aanvullend fonds.

Werkeloosheidswet (ww)

Als je door uw werkgever wordt ontslagen vanwege bezuinigingen, moet je deze uitkering meteen aanvragen. Deze stimuleringswet breidde zijn steun uit tot alle werklozen die door de pandemie werden getroffen. En dat komt bovenop de voordelen op staatsniveau waarvoor ze tegelijkertijd gekwalificeerd kunnen zijn.
Leningen die je het beste kunt vermijden
We draaien onvermijdelijk ons hoofd naar alles wat binnen handbereik is, vooral in wanhopige tijden. Als u echter deze weg inslaat, moet je altijd voorzichtig te werk gaan, aangezien het je misschien niet bevalt wat je te wachten staat als het erger wordt.

Kredietkaarten

Als je een creditcard hebt, is een voorschot in contanten je snelle oplossing. Maar vergeet niet dat, net als bij flitskredieten, ook een voorschot op een creditcard een hoge rente vraagt. Als je je creditcard moet gebruiken, zorg er dan voor dat je deze besteedt aan uw dagelijkse behoeften, aangezien het maximaliseren van je kaart kan resulteren in een slechte kredietscore.

advertentie
advertentie