Afbeelding
3D printen

Vijf vreemde objecten die je kunt 3D printen

13 oktober 2020 om 15:54 Partnercontent

Tegenwoordig gebruiken veel bedrijven een techniek genaamd 3D printen, al is dit eigenlijk helemaal geen techniek. In plaats daarvan is het een overkoepelende term voor veel verschillende technieken. Toch wordt 3D printen Den Haag tegenwoordig dus veel toegepast, wat niet alleen door bedrijven gebeurt. Ook particulieren gaan graag aan de slag met zo’n printer. Dat is eigenlijk best logisch, want je kunt veel driedimensionale objecten maken met deze methode. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is al gemaakt met een 3D printer. Hieronder vind je vijf toch wel vreemde geprinte 3D items. 

Een heel huis 3D printen

Een heel huis 3D printen in 24 uur tijd. Het klinkt als een onmogelijke opgave, maar Apis Cor is het gelukt. Dit is een startup gevestigd in San Francisco wat deze opmerkelijke actie deed in 2017. In totaal kostte het opvallende huis minder dan 10 duizend dollar om te bouwen, wat onder meer komt doordat het relatief klein is. 

Skelet van een Tyrannosaurus

Daarnaast zijn 3D printers ook al gebruikt om dode mensen of dieren soort van levend te maken. Zo zijn onderzoekers bezig om een Tyrannosaurus Rex skelet te 3D printen, wat gedaan wordt in het Smithsonian Museum of Natural History in Washington. In het Verenigd Koninkrijk wordt ook geprobeerd een replica te creëren, maar niet van een dier. Loughborough University wil namelijk King Richard III namaken. 

Kleding

3D printen is in de kledingindustrie inmiddels al vrij normaal en populair. Er zijn dan ook best wat kledingstukken die gemaakt zijn met een 3D printer te vinden op de markt. Continuum Fashion is hier onder meer voor verantwoordelijk geweest, wat gebruik maakte van een stof genaamd Nylon 12. Hier is onder meer een bikini van geproduceerd en uitgebracht.

3D printen en eten

Tegenwoordig zijn onderzoekers bezig om alternatieve bronnen voor voedsel te vinden, waarbij 3D printen vreemd genoeg kan helpen. Mark Post van de universiteit in Maastricht heeft bijvoorbeeld een manier gevonden om vlees te 3D printen. Daarnaast zijn andere ontwikkelaars in de weer gegaan met onder meer insecten bij het 3D printen van eten. 

Marsstof

Onderzoekers van de Northwestern University in de Verenigde Staten zijn bezig om uit te vinden hoe ze Marsstof kunnen gebruiken om driedimensionale objecten te kunnen printen. Inmiddels zijn ze al goed op weg. Zo hebben ze al sterke, flexibele items kunnen printen met een namaak Marsstof. Hun uitvinding wordt mogelijk gebruikt om een kolonie op Mars te beginnen in de toekomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie