Afbeelding
Zorgverzekering

Wat voor verzekering heb ik nodig in 2021

25 november 2020 om 10:09 Partnercontent

Het jaar 2020 was een jaar waarin wij als Nederlanders veel binnen hebben gezeten. Doordat we veel binnen hebben gezeten, zijn we ook in minder gevaarlijke situaties beland. Dit gaat hand in hand met het feit dat we ook minder gebruik hebben hoeven maken van onze zorgverzekering. Een jaar waarin weinig gebruik wordt gemaakt van de zorgverzekering voelt een beetje als een jaar waarin er teveel is betaald voor de zorgverzekering. De kans is dan ook groot dat er voor het jaar 2021 meer Nederlanders dan ooit zullen gaan overstappen van zorgverzekering! Hierom hebben we de verschillen tussen de verschillende verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Naturapolis of restitutiepolis?

De grootste keuze op het soort zorgverzekering ligt hem in het feit of je een naturapolis afsluit of een restitutiepolis. Bij een naturapolis kun je enkel, volledig vergoed, gebruik maken van de zorgaanbieders waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Met een restitutiepolis kun je bij alle zorgaanbieders terecht en hier ook een volledige vergoeding voor krijgen. Het grootste nadeel van de restitutiepolis ten opzichte van de naturapolis is dat deze een hogere maandelijkse premie met zich mee brengt. Wil je een hele goedkope zorgverzekering 2021, kies dan voor een naturapolis!

Aanvullende verzekering of enkel een basisverzekering?

Middels een aanvullende verzekering kun je precies bepalen wat je voor het jaar 2021 wel en niet wilt verzekeren. Onder de aanvullende polis vallen onder andere een vergoeding voor tandzorg, voor brillen en voor fysiotherapie. Als je met enkel de goedkoopste basiszorgverzekering gebruik wilt maken van deze diensten, dan zul je deze volledig zelf moeten financieren. Je zult dus voorafgaand aan het jaar 2021 bij jezelf te rade moeten gaan of je gebruik wilt gaan maken van deze diensten. Als je dit wel van plan bent, dan kun je deze diensten aanvullend meeverzekeren! Door de diensten op een juiste manier te verzekeren garandeer je jezelf van het niet krijgen van onverwachte kosten. Veel mensen komen echter prima uit de voeten met een basisverzekering. Hier vallen onder andere zorgkosten als een bezoek aan de huisarts of de eerste hulp onder!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie