Afbeelding
Administratie bijhouden

Bespaar als starter nooit op een zakelijke rekening en boekhoudprogramma

Partnercontent

Veel beginnende ondernemers hebben maar een beperkt budget. Daarom wordt er vaak op allerlei zaken bespaard. Dit is natuurlijk niet zo gek, want als je geen budget hebt, dan kun je dit ook niet uitgeven. Groeien kost nu eenmaal tijd. Toch zijn er ook zaken waar je beslist niet op zou moeten besparen als starter. Zoals bijvoorbeeld de zakelijke bankrekening en een (goed) boekhoudprogramma. Later zullen we uitleggen waarom deze twee zaken essentieel zijn. Eerst eens kijken waar je deze zaken kunt vinden. Hier kun je een zakelijke rekening openen, en klik hier voor de beste boekhoudprogramma’s.

Het bijhouden van de boekhouding

Als zzp’er heb je bepaalde verplichtingen. Zo moet je per jaar een bepaald aantal uren maken én is het verplicht om een administratie bij te houden. Laatstgenoemde is een pijnpunt voor veel ondernemers. Al helemaal wanneer je als bedrijf veel zakelijke transacties hebt, dan kan dit erg veel tijd kosten. Je kunt eenvoudig tijd besparen door een zakelijke rekening af te sluiten én een goed boekhoudprogramma te gebruiken. Hoe dan? Wanneer je beiden hebt geregeld, kun je deze als het ware koppelen. Zo worden al je transacties van je zakelijke rekening automatisch verwerkt door het boekhoudprogramma. Zo houd jij zeeën van tijd over en verklein je de kans dat er fouten worden gemaakt.

Kijk ook naar online banken

Nog een tip voor het afsluiten van een zakelijke rekening: kijk ook naar de online banken. Traditionele banken verliezen aan populariteit en online banken zonder fysieke vestiging worden steeds populairder. Deze partijen zijn vaak een stuk goedkoper. Nadeel is natuurlijk dat er geen fysieke vestiging is waar je langs kunt gaan, maar de online klantenservice is vaak van goede kwaliteit. 

advertentie