Afbeelding
Foto door form PxHere

4 redenen waarom je moet kiezen voor het gemak van prefab

8 januari 2021 om 08:32 Partnercontent

Het gebruik van prefab materialen in woningen is de laatste decennia in ons land behoorlijk in populariteit gegroeid. Zeker bij het plaatsen van dakkapellen, een tiny house of schoorstenen worden door bouwbedrijven, zoals www.prefab-wonen.nl, steeds vaker prefab bouwmaterialen gebruikt. Maar wat is prefab precies? En welke voordelen heeft prefab te bieden als je gaat verbouwen. In dit artikel lees je welke vier goede argumenten er zijn om ook voor prefab bouwmaterialen te kiezen als je een dakkapel of nieuwe kozijnen wilt gaan plaatsen.

Wat is prefab?

Prefab materialen zijn bouwmaterialen die vooraf in een fabriek op maakt gemaakt zijn en in elkaar zijn gezet. Zo bieden bouwbedrijven, zoals www.prefab-wonen.nl, complete dakkapellen aan die een stuk sneller en als geheel op de woning geplaatst kunnen worden. Deze manier van bouwen heeft enkele interessante voordelen te bieden. We noemen vier goede redenen om ook te kiezen voor een prefab verbouwing als je een nieuwe dakkapel, een nokverhoging of nieuwe kozijnen wilt plaatsen.

1. Een snelle manier van verbouwen

Een van de belangrijkste argumenten om te kiezen voor prefab bouwmaterialen, is dat de verbouwing die je gepland hebt een stuk sneller verloopt. Doorgaans kost het opbouwen van een dakkapel op locatie minstens vier tot wel zes werkdagen. Kies je voor een prefab dakkapel, dan wordt de complete constructie in de fabriek op maat gemaakt en in elkaar gezet. Vervolgens komt er een kraan langs, die de prefab constructie op je dak plaatst. Het enige dat dan nog moet gebeuren, is het vastzetten van de dakkapel en de afwerking. Het plaatsen van een prefab dakkapel, of een tiny house, gebeurt vaak in slechts één dag. En dat betekent dat je minder lang in de rommel zit.  

2. Voordeliger voor je portemonnee

Een bijkomend voordeel van prefab bouwconstructies is het financiële voordeel dat ze jou als opdrachtgever opleveren. Omdat een prefab tiny house of een prefab dakconstructie snel geplaatst kan worden, bespaart dit een hoop arbeidsloon. Sinds het Btw-percentage op arbeidskosten verhoogt is naar 21 procent, bespaar je bij de aankoop van een prefab bouwwerk nog meer geld.

3. Keuze uit bouwmaterialen

Een voordeel van prefab is dat er ruime keuze is aan materiaalsoorten. Of je nu kiest voor dakkapel met aluminium kozijnen, hout of voor kunststof kozijnen: met prefab is het allemaal mogelijk!

4. Een goede isolatie

Ten slotte heb je bij moderne prefab constructies, zoals dakkapellen of tiny houses, de garantie op goed geïsoleerde bouwwerken. Qua materialen wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van soorten die de warmte binnenhouden en de koude buiten. En uiteindelijk merk je dit natuurlijk ook op de energierekening!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie