laptop computer with headset
laptop computer with headset Efficiënt thuiswerken

Tips bij het inrichten van bedrijfsautomatisering voor werken op afstand

11 januari 2021 om 11:47 Partnercontent

Helaas worden we dagelijks nog steeds overspoeld met de schrikbarend hoge cijfers van het aantal corona-besmettingen. Daarom worden de maatregelen logischerwijs ook niet versoepeld. Dat betekent voor veel professionals dat thuiswerken nog steeds de norm is. De vraag naar oplossingen op het gebied van automatisering die werken op afstand efficiënter, eenvoudiger en flexibeler maken, is daarom groter dan ooit. Ook het veiligheidsaspect is van groot belang, omdat er veel gevoelige (persoons)gegevens worden uitgewisseld. Sta jij aan het hoofd van een organisatie en moet je de bedrijfsautomatisering optimaliseren omdat je medewerkers vanuit huis werken? Dit artikel voorziet je van diverse tips voor oplossingen op maat.

Efficiënt thuiswerken 

Er zijn tal van mogelijkheden die bijdragen aan efficiënt thuiswerken, waaronder werken in de Cloud. Dat leidt tot een betere samenwerking en een hogere productiviteit dankzij de snelle toegang en de interne communicatie. In een periode waarin je werknemers worden verplicht om vanaf meerdere locaties aan dezelfde documenten te werken, is werken in de Cloud onmisbaar. Maar ook hosted VoIP helpt je in coronatijd uit de brand. Met VoIP – ofwel voice over IP – kunnen medewerkers bellen via een internetverbinding. Daardoor is het mogelijk om het toestel waarmee zij op hun vaste werkplek bellen thuis te gebruiken. Op die manier kunnen zij op dezelfde wijze communiceren en zijn zij net zo goed te bereiken als op het bedrijfskantoor. 

Gestroomlijnde bedrijfsvoering 

De beste tip die we kunnen geven voor het implementeren van ICT-oplossingen voor MKB-bedrijven is om hier een specialist bij in te schakelen. Want hardware, software, telefonie en security vragen om maatwerk. Door die zaken op de juiste manier in te richten, kun je naast het bevorderen van de productiviteit ook de bedrijfskosten verlagen. Een in bedrijfsautomatisering gespecialiseerde organisatie kan op basis van jouw eisen en wensen het meest geschikte pakket voor je bedrijf samenstellen. Het resultaat is een gestroomlijnde bedrijfsvoering en een verbeterde communicatie op intern én extern niveau. Tevens biedt een gedegen ICT-bedrijf een gekwalificeerde storingsdienst die bij calamiteiten zorgt voor snelle en adequate oplossingen.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie