Afbeelding
Rieten meubels

Alles wat je moet weten over rieten meubels

16 februari 2021 om 13:17 Partnercontent

Uiteraard heb je in iedere woning voldoende meubels nodig om goed te kunnen zitten. In de eetkamer, de woonkamer, de studeerkamer en ook in de leeshoek. Om hiervoor de meest geschikte stoel te vinden kan je best eens voor een aantal lastige dilemma’s komen te staan. Een weloverwogen keuze is daarom soms een hele opgave. Een favoriete stoel voor vele mensen is de rotan stoel. Waar deze jaren geleden al erg populair is gebleken is deze weer helemaal terug. 

Rieten stoelen in alle soorten en maten

Zoals gezegd heb je voor een hoop ruimtes in je interieur de juiste stoel nodig. Daarom is het ook niet gek dat rotan stoelen te vinden zijn in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een heerlijk comfortabele stoel die je kan gebruiken in je leeshoek om zo even heerlijk uit te rusten of naar een stijlvolle rotan eetkamerstoel die het mogelijk maakt om tijdenlang te tafelen, er is ongetwijfeld een variant te vinden die aan al jouw wensen en verwachtingen voldoet. Ook rotan stoelen voor in de woonkamer zijn veelvuldig te vinden in de uitgebreide collecties die je tegenwoordig tegenkomt.

Rieten stoelen mooi houden

Als je rieten stoelen in je huis hebt dan is het belangrijk dat je de meubels mooi houdt. Zo heb je er het langste plezier van: hier een aantal tips om rotan schoon te houden. Zet ten eerste het meubel niet in direct zonlicht of in de stromende regen. Stof je meubel regelmatig af met een droge doek. Als je viezigheid tussen de strengen wilt verwijderen kan je een zachte borstel gebruiken. Daarnaast is droge lucht voor rotan niet altijd goed,  maak je meubelen daarom af en toe een beetje vochtig met een plantenspuit. Is jouw rotan uitgedroogd? Gebruik dan gekookte lijnzaadolie en ga met een borstel langs de droge, gebarsten of gespleten rotan om het te herstellen. Wanneer het meubilair of het accessoire geen olie meer opneemt, kan je het schoonvegen met een zachte doek. Laat het drogen of verharden voordat je het rotan item weer gebruikt.

Verschillende kleuren stoelen

Elke tijd van het jaar kent een aantal kleuren die hier perfect bij passen. Door deze kleuren te combineren met elementen die terug te vinden zijn in je interieur zorg je ervoor dat je bij de tijd blijft en je woning voldoet aan de laatste trends op het gebied van woninginrichting. Zo worden met name in de koudere perioden van het jaar iets donkerder kleuren gebruikt om een warme sfeer in je interieur te brengen terwijl we in het voorjaar in de zomer kleuren kiezen die lichte tinten hebben. Ook met de rotan stoelen kan je dit goed gebruiken. Doordat er tegenwoordig steeds meer stoelen verkrijgbaar zijn met uiteenlopende kleuren heb je enorm veel keuze, wat past het beste bij jouw woning?

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden om rieten stoelen naar jouw woning te brengen? Bekijk dan de website voor meer rieten stoelen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie