Afbeelding
Tuinhaard

5x extra warmte in jouw tuin!

17 februari 2021 om 11:13 Partnercontent

Aan het eind van de zomer worden veel tuinen winterklaar gemaakt. Alles wat kapot kan vriezen wordt binnen gezet. De kussens van de tuinset of loungeset worden opgeruimd. Het speelgoed krijgt weer een plekje in de schuur en zo is jouw tuin helemaal opgeruimd, om er voorlopig even niet meer te komen. Zonde eigenlijk, want vaak is je tuin juist een hele fijne plek om tot rust te komen.

Ook in de winter kan het nog zeer aangenaam zijn om heerlijk in de tuin te zitten. Alleen is het dan natuurlijk prettig als het ook aangenaam warm is buiten. Gelukkig zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. In deze blog behandelen we 5 verschillende middelen waarmee jij je tuin of terras kunt verwarmen en hier ook fijn tijd door kan brengen in de koudere maanden.

1. Tuinhaard

Een tuinhaard is een staande haard die gemaakt is van vuurbestendig materiaal. Dit kan van staal zijn, maar ook van gietijzer, cortenstaal en keramiek. De rook wordt afgevoerd door een pijp. Daardoor biedt het voor de gebruikers veel gebruikersgemak. Bij de meeste tuinhaarden kun je ook een grillrooster aanschaffen die je in de haard kunt schuiven en waar je vlees, vis of groenten op kunt grillen. Zo is de tuinhaard ook als barbecue te gebruiken.

2. Vuurschaal

Een vuurschaal is een ronde schaal gemaakt van vuurbestendig materiaal zoals staal, gietijzer of cortenstaal. In deze schaal kun je op een verantwoorde manier een kampvuur stoken bij een kamphuis, scoutingterrein, of gewoon in je eigen achtertuin. In dit vuur kun je heerlijk marsmallows roosteren, broodje bakken of een knakworstje warmen.

3. Vuurkorf

Een vuurkorf is een korf, ook wel mand, van gietijzer waarin je houtblokken kunt stoken en zo een sfeervol vuurtje te maken in je tuin waaraan jij je kunt verwarmen. Een vuurkorf is wat minder groot dan een vuurschaal of terrashaard en daarmee ook geschikt voor de kleinere tuinen. Er zijn ook vuurkorven waar je een extra grillrooster voor kunt bestellen die je bovenop de korf kunt leggen en waarop je voedsel kunt grillen.

4. Vuurtafel

Een vuurtafel is gewoon een tafel met in het midden een brander verwerkt. Deze vuurtafel kun je bij je loungeset plaatsen. De rand dient ‘gewoon’ als tafel, terwijl jij jezelf kunt verwarmen als je de brander aansteekt. Zo is het rondom je loungeset aangenaam warm. Erg stijlvol!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie