Afbeelding
Traprenovatie

De perfecte tijd om jouw trap te renoveren

12 maart 2021 om 10:22 Partnercontent

In tijden van de lockdown gaat iedereen met een kritischere blik door zijn huis. We zijn met zijn allen opeens vaker thuis, waardoor de dingen waar we ontevreden over zijn een stuk sneller opvallen. Opeens zie je alle slijtsporen op de oude trap, en valt je op dat die toch niet zo mooi bij de rest van je interieur past. Het zelf opknappen van een beschadigde trap is lastig, omdat een nieuw likje nieuwe verf vaak niet voldoende is om de gebruikssporen aan te pakken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren waarop jij je trap kunt opknappen. Als je trap toe is aan een opknapbeurt, denk dan eens aan een traprenovatie.

Een echte blikvanger

De trap is in veel huizen het eerste wat je ziet wanneer je binnenkomt, en drukt zo een stempel op je interieur. Het is de verbindende schakel tussen de verschillende verdiepingen in je huis, maar wordt bij het opknappen van het interieur toch vaak vergeten. En dat terwijl je trap een echte blikvanger kan zijn!

Denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting onder de treden of langs de rand van een trap, waardoor je dichte trap beter verlicht is. Ook bij een open trap is LED-verlichting mogelijk. Hierdoor laat je de trap echt opvallen en maak je hem bovendien ook een stuk veiliger.

Een open of een dichte trap?

Maar welke trap past het beste in jouw huis? Trappen bestaan in veel verschillende vormen en stijlen. Welke het beste bij jou past ligt voor een groot deel aan jouw eigen wensen en interieurstijl. Ga jij bijvoorbeeld voor een open of een dichte trap?

Een open trap heeft als voordeel dat het een groot gevoel van ruimte kan geven. Een open trap heeft geen stootborden, wat betekent dat je tussen de treden door kunt kijken. Zo oogt je trap minder massief. De trap laat ook meer licht door, wat ook kan bijdragen aan het ruimtegevoel. Het nadeel van een open trap is dat er wel meer warmte verloren gaat, omdat de warme lucht sneller door de open treden ontsnapt. Dat probleem kan wel snel oplost worden door bijvoorbeeld een tussendeur op de bovenverdieping te plaatsen.

Een dichte trap geeft niet hetzelfde ruimtegevoel als een open trap, maar biedt wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld een trapkast in te laten bouwen, waardoor je een mooie opslagplaats creëert. Ook werkt een dichte trap isolerend voor zowel warmte als geluid. 

Duurzaam wonen

De trend van 2021 is duurzaam wonen. Ook bij een traprenovatie is het belangrijk hierbij stil te staan, omdat de duurzaamheid van een trap bepaalt hoe lang je ermee door kunt. Kies bijvoorbeeld voor een stevige materiaalsoort zoals eikenhout of PVC, zodat je nieuwe trap lang meegaat en je niet snel slijtsporen zult zien, ook wanneer je hem veel gebruikt. Op die manier heb je lang plezier van jouw blikvanger.

De perfecte trap voor jouw huis

Door je trap te renoveren zorg je dat deze perfect aansluit bij jouw wensen en interieur. Met hulp van de experts van Stairz kom jij erachter welke trap het beste bij jou past. Deze specialist in traprenovaties heeft een goede naam door de hoge kwaliteit en goede dienstverlening, die ze voor een scherpe prijs aanbieden. Stairz Traprenovatie heeft een showroom in Lisse en zijn specialisten werken in het hele land. Zo is er altijd een expert in jouw buurt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie