Afbeelding
De lak van je auto beschermen

De lak van je auto beschermen tegen de zon

19 maart 2021 om 16:22 Partnercontent

Het zonnetje, we snakken er allemaal naar. Aan deugddoende eigenschappen geen gebrek. Helaas denkt je auto er anders over. De zon brengt namelijk na verloop van tijd schade toe aan de lak. En dit wil je uiteraard voorkomen. Want de lak zorgt ervoor dat je wagen er langer als nieuw uitziet. Felle zon veroorzaakt oxidatie en op die manier vervaagt de kleur van je autolak. Lees je mee onderstaande tips die je zonneschade helpen voorkomen en je auto helpen beschermen tegen de vernietigende straling door de zon?

Een passende parkeerplek zoeken

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dus zoek je maar beter een parkeerplaats waar de zon je auto niet kan bereiken. Er is best wel veel mogelijk wanneer je hier eens goed over nadenkt. Een parkeergarage is natuurlijk 100% safe. Daar staat je auto ook beschermd tegen regen, vogelpoep en andere narigheden door insecten. Maar ook in open lucht zijn er tal van mogelijkheden. Denk maar aan bescherming onder een boom of door een gebouw.

Wassen maar

Je auto regelmatig wassen zodat vuil bijna geen kans krijgt om zich op het oppervlak van je wagen af te zetten, is een goede eerste stap op weg naar bescherming. Het best neem je een emmer met sop en was je met een spons of zachte doek, bijvoorbeeld uit katoen. Gebruik zeker nooit een schuurspons en ga niet te krachtig vegen. Anders kan je de lak van je auto ernstig beschadigen. Heeft je auto last van hardnekkig vuil? Daarvoor is er speciale klei op de markt die dit kan verwijderen. Vraag hiervoor uitleg aan je autospecialist.

Vergeet het drogen niet

Velen denken dat wassen volstaat en slaan het drogen over. Dit is geen goed idee. Spring dus niet direct in je gewassen wagen, maar neem de tijd om die te drogen met een katoenen doek of lap. Want anders kunnen er zich door het verdampen van water mineralen afzetten op je auto.

Haal die wax maar boven

Een van de meest efficiënte manieren om je wagen er lang nagelnieuw te laten uitzien, is waxen. Wax is namelijk een super beschermer, niet enkel tegen de schadelijke uv-stralen van de zon, maar ook tegen uitlaatgassen. En op een gewaxte auto blijven stof, modder en zand moeilijker zitten. Een win-winsituatie op alle vlak dus. Je gewoonlijke wasbeurt van je auto afsluiten met een laagje wax, het is een super idee.

Ingepakt staat netjes met een autobeschermhoes

Een andere manier om je auto veilig te stellen, is het gebruik van een autobeschermhoes. Autohoezen zijn er in verschillende materialen, kleuren en formaten. Net zoals ze in de winter beschermen tegen de vrieskou, kunnen autohoezen je auto in de zomer bescherming bieden tegen nefaste zonnestralen. De webwinkel DeZeilenspecialist.nl is hierin gespecialiceerd.

Permanente lakbescherming

Wil je je auto permanent beschermen tegen zonnestralen, dan kan je beschermend plastic aanbrengen. Of je kunt dit laten doen door je dealer wanneer je zelf geen handige harry bent. Het gaat hier om een dunne, transparante en onzichtbare folie die over de contouren van je wagen wordt gespannen. Zonnestralen krijgen zo geen kans meer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie