Afbeelding
SEO verbeteren

Zet uw online onderneming op de kaart in Ede dankzij SEO

26 maart 2021 om 07:37 Partnercontent

Dat internet een belangrijke schakel in uw businessmodel is geworden blijkt wel door het succes die bijvoorbeeld Veda Bikes in de regio heeft gerealiseerd. Ander voorbeeld is dat restaurants zoals Restobar Catcher, Cha House, EDES Proeflokaal, Eetkamer Lamens en Rode Peper & Basilicum via online platforms het mogelijk maken om alsnog eten te bestellen bij hun restaurant en dit dan vervolgens afgehaald kan worden of bij uw thuis aan de deur geleverd wordt. Online gaan met uw onderneming is één stap, de volgende stap is gevonden worden door uw doelgroep in de grote drukke online wereld. Ga aan de slag met SEO oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dankzij deze online strategie wordt u online zichtbaar en vindbaar.

Naarmate uw bedrijf groeit en het ziet opschalen om de visie te realiseren die u had toen u begon, zal er uiteindelijk een punt bereikt worden waarbij uzelf de vraag dient te stellen: “Moet ik aan de slag gaan met mijn eigen SEO?” Dit antwoord zal in de meeste gevallen een ja worden, aangezien SEO vele voordelen voor uw online onderneming opleveren zal. 

SEO verbeteren kan een buitengewoon krachtig hulpmiddel zijn in uw marketing arsenaal. Enkele belangrijke voordelen van SEO kunnen een zeer hoog investeringsrendement zijn, het uitbreiden van uw bereik tot honderden of zelfs duizenden online potentiële klanten buiten uw normale klantennetwerk met resultaten die u gaan verbazen. 

Lokaal en internationaal vindbaar worden vanuit Ede

Historisch gezien heeft SEO het erg goed gedaan in termen van ROI. Uit een onderzoek van 2018 bleek zelfs dat Google de grootste traffic-driver voor websites is, de social media kanalen ver overtrof en het belang van het verschijnen op Google-zoekopdrachten bevestigde. Een belangrijke reden waarom SEO zo’n hoge ROI oplevert is omdat het veel conversies genereert. Het doel van SEO linkbuilding is om uw online platform te laten verschijnen wanneer mensen actief naar uw producten of diensten zoeken. In veel gevallen is een klant klaar om te kopen wanneer deze de zoekopdracht uitvoert, dus wanneer ze uw website bovenaan de resultaten vinden, neemt voor u de kans dat deze klant bij u terecht komt enorm toe.

Van mond-tot-mondreclame naar online vindbaar

Mond-tot-mondreclame maakt een belangrijk deel uit van de groei van uw bedrijf en zal niet snel verdwijnen. Wat veel bedrijven niet beseffen, is dat SEO hen in staat stelt een enorm netwerk van potentiële klanten aan te boren dat veel groter is dan het netwerk van mond-tot-mondreclame in de regio Ede. Of het nu op lokaal of nationaal niveau is, uw website kan het aantal mensen dat uw bedrijf leert kennen exponentieel vergroten.

Ga aan de slag met de SEO

Uw online onderneming wordt online gevonden door uw doelgroep die door zoekwoorden via de zoekmachine als Google een antwoord vinden op hun vraag. Dit kan een tekst zijn of een door spraak gegenereerd bericht. Deze zoekwoorden kunnen long tail zoekwoorden zijn of short tail zoekwoorden. De zoekmachine brengt de zoekopdrachten in kaart. Dit geeft de kans om te achterhalen hoe vaak er op deze zoektermen wordt gezocht door gebruikers van deze zoekmachine. Dit noemt men ook wel het zoekvolume. Met deze informatie kunt u de content op uw website afstemmen op de zoekintentie van de gebruiker van de zoekmachine. Hierdoor zal u op relevante termen beter naar voren komen in de zoekresultaten. 

Long tail zoekwoorden bestaan uit meer dan één zoekwoorden. Vaak bestaan deze uit 3 zoekwoorden tot een volledige zin. Het zoekvolume op deze woorden zijn een stuk lager. Maar de conversieratio van deze woorden zijn hoger aangezien de zoekintentie van de gebruiker van de zoekmachine concreter is. Hierdoor is de zoekmachine nog veel beter in staat om een relevant resultaat te tonen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie