Afbeelding
Opzetzwembad

Zo houd je jouw opzetzwembad schoon: nuttige tips!

Partnercontent

Een opzetzwembad is prachtig om te hebben. Als het tropisch heet is of gewoon lekker zonnig en mooi weer, is het heerlijk om in je eigen opblaasbaar zwembad te duiken om wat verkoeling te krijgen. Heb je in je tuin een mooi opblaasbaar zwembad, zoals een Intex zwembad van Top Zwembadshop, uiteraard voorzien van een zwembadpomp? Dan is het belangrijk om je opzetzwembad, maar ook de bijhorende zwembadpomp, goed te onderhouden. Waarom is goed onderhoud van een opblaasbaar zwembad of Intex zwembad zo belangrijk? En hoe kun je jouw zwembad op de beste manier goed onderhouden? In dit artikel geven we je de beste en meest nuttige tips om je opblaasbare zwembad in een goede staat te houden!

De voordelen van een opblaasbaar zwembad

Een eigen opzetzwembad in je tuin is niet alleen eg lekker en ontspannend, maar heeft naast het genot dat je bij mooi weer beleeft nog meer voordelen. Zo is het lekker dat je niet naar het openbare zwembad of het strand hoeft als je een lekkere duik wilt nemen. Je doet je kleren uit, trekt een badpak, zwembroek of een bikini aan en in een paar minuten lig je in je eigen tuinbad.

Fijn is verder dat je voor het gebruik van je eigen opblaasbaar zwembad geen entreekosten hoeft te betalen. Heb je het bad eenmaal gekocht, dan hoef je alleen nog maar het water, de opwarmkosten en periodiek onderhoudskosten te betalen. Deze kosten wegen in de praktijk niet op tegen de entreekosten die je bij een lokaal zwembad betaalt. Zeker als je enkele kinderen hebt, kunnen de kosten voor een dagje zwemmen buiten de deur flink oplopen.

Prettig aan een opzetzwembad is verder ook dat je niet meer in de rij hoeft te staan bij het zwembad, lekker thuis kunt douchen en geen vies en oncomfortabel kleedhokje meer nodig hebt. Douchen doe je lekker thuis! 

Vergeet ten slotte als interessant pluspunt van een eigen opzetzwembad de privacy die je hebt. Een opblaasbaar zwembad is helemaal van jullie zelf en hoef je niet te delen met onbekende mensen. Je kunt met een opzetzwembad dan ook heerlijk genieten van elkaar, zonder andere mensen om je heen. Heerlijk toch? 

Het belang van een goed onderhouden zwembad

Wil je bij mooi weer lekker een frisse duik kunnen nemen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je opgeborgen zwembad snel voor de dag wordt gehaald. Heb je jouw zwembad van Top Zwembadshop na afloop van het vorige seizoen niet goed schoongemaakt, drooggemaakt en opgeborgen? Dan kan het zijn dat je zwembad schimmelplekken heeft en onfris ruikt. Dit feit alleen al is een belangrijke reden om je zwembad goed te onderhouden en op te bergen aan het einde van het zomerseizoen. Maar ook als je zwembad opgezet is, is het nodige onderhoud vereist. Zo moet je zorgen dat de zwembadpomp geregeld schoongemaakt wordt, zodat de pomp optimaal blijft werken en het water goed zuivert.

Hoe je je opblaaszwembad schoon kunt houden

Je zwembad schoonhouden doe je op verschillende manieren. Zo moet je geregeld even met een zwembad stofzuiger en/of een zwembadschepnetje door het water om het grootste vuil uit het water te filteren. Blaadjes, vuil, haren en andere viezigheid kun je op die manier grotendeels uit het water halen. Zo blijft je zwemwater lekker fris en schoon.

Noodzakelijk is verder om regelmatig het chloorgehalte en de pH-waarde (de zuurtegraad) te meten. Deze moeten van de juiste waarde zijn om te voorkomen dat zich bacteriën en algen in het water gaan ophouden. Controleer het water tijdens hete zomers minimaal eens per twee dagen en voeg, in dien nodig, chloorpillen toe en/of pH-poeder. pH-poeder is verkrijgbaar in twee soorten, namelijk een soort om de pH-waarde te verhogen en een variant om deze juist te verlagen. Richt je op de aangegeven ideaalwaarden op de verpakking, die doorgaans tussen Zo blijft het zwembadwater schoon, fris en gezond. 

Wat een opzetzwembad zo leuk maakt

Wat een opzetzwembad zo ideaal maakt bij mooi weer is de mogelijkheid om lekker lui in het zwembad te gaan liggen. Als volwassene is dit relaxed, maar ook voor kinderen is een opblaasbaar zwembad natuurlijk superfijn. Ze kunnen lekker in het water ravotten, alleen, met hun broertje(s), zusje(s) of met vriendjes of vriendinnetjes. Zo kunnen ze hun energie kwijt. Als het bloedheet is zullen de kids minder actief zijn, maar dat is begrijpelijk. Wil je het zwemmen nog leuker maken? Dan kun je ook kiezen voor een opblaasbaar zwembad met bubbelfunctie, zoals een opblaasbare jacuzzi. Maar alleen als jij dat leuk vindt natuurlijk!

advertentie
advertentie