Afbeelding
Een goede bureaustoel

Help uw werknemers gezond te werken met een ergonomische werkplek

20 april 2021 om 12:16 Partnercontent

De gezondheid van uw werknemers is niet te onderschatten. Een gezond mens zit beter in zijn vel en is productiever. Nu we langer leven en de pensioenleeftijd meegroeit is het belangrijk goed voor uw medewerkers te zorgen zodat ze lang gezond en vitaal blijven. Met goede ergonomische projectmeubelen voorkomt u klachten zoals nekpijn, rugpijn en RSI, die kunnen uitgroeien tot chronische klachten en het werk belemmeren. Deze meubelen dragen bij aan een gezonde werkhouding, wat van groot belang is voor werknemers die een groot deel van de dag zittend werken.

Een goede bureaustoel

De basis voor een goede zithouding is een ergonomische bureaustoel die veel instelmogelijkheden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de bureaustoelen van het merk RH, een populaire producent op het gebied van werkstoelen. Het meest verkochte model van dit merk is de RH Logic 400. De stoel dankt zijn populariteit aan de uitgebreide instelmogelijkheden, waardoor hij op elk lichaam kan worden aangepast om voor de ideale zithouding te zorgen. De Logic 400 is standaard uitgerust met een met lucht bediende lendesteun die voor extra comfort zorgt en ondersteuning biedt. 

Een kantoor inrichten

Wanneer een heel kantoor ingericht dient te worden doet u er goed aan in contact te komen met projectinrichters in Nederland. Een projectinrichter denkt met u mee en weet precies wat uw medewerkers nodig hebben om ergonomisch verantwoord te kunnen werken. Hij kan een nieuwe kantoorruimte volledig inrichten, van stoffering tot montage en verlichting. Ook denkt een projectinrichter met u mee op het gebied van arbonormen en flexwerkplekken. Wanneer u alleen op zoek bent naar losse kantoormeubelen kunt u bij een projectinrichter ook goed terecht. Een specialist heeft doorgaans de beste merken in huis en kan u daarnaast ook goed adviseren over uw aankoop.

Bied een zitinstructie aan 

Om uw medewerkers extra te ondersteunen kunt u hun een zitinstructie aanbieden. Zo’n instructie zorgt ervoor dat hun bureaustoel goed is afgesteld op en is aangepast aan hun lichaam. Een ergonomische bureaustoel is onmisbaar, maar wanneer hij verkeerd is afgesteld levert hij niet het gewenste resultaat. Uit onderzoek blijkt dat tachtig tot negentig procent van de bureaustoelen in Nederland verkeerd is afgesteld. Het kan dus geen kwaad uw medewerker hier een handje mee te helpen.

Een goede zitinstructie is gebaseerd op de arbonormen en houdt rekening met veel verschillende factoren, zoals de zithoogte, zitdiepte en rughoogte van de bureaustoel. Op die manier helpt u uw werknemers met het vinden van de juiste zithouding en voorkomt u gezondheidsklachten op de werkvloer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie