Afbeelding
Akoestische werkplek

Realiseer een akoestische werkplek met cubicles en akoestische scheidingswanden

18 juni 2021 om 14:30 Partnercontent

Een akoestiek die verre van optimaal is. Veel kantoren en bedrijven hebben er mee van doen. Veelal komt dit doordat kantoor- en bedrijfsgebouwen bestaan uit grote en hoge ruimtes met kale oppervlakken, zoals harde vloeren, grote ramen en gestucte muren. Daarnaast wordt er voortdurend geluid geproduceerd. Medewerkers maken een praatje bij de koffieautomaat, houden een bespreking en zijn aan het bellen. Volstrekt normale geluiden die bij de gemiddelde kantoordag horen. Maar ze kunnen voor een flinke dosis irritatie zorgen als ze ongeremd in de rondte gaan. De effecten van een rumoerige omgeving liegen er niet om.

Mensen kunnen zich minder goed concentreren, ervaren gevoelens van onrust en lijden aan stress. Door bijvoorbeeld akoestische scheidingswanden op kantoor te plaatsen, kunt u akoestische werkplekken realiseren. De productiviteit en het werkgenot van uw werknemers zullen hierdoor aanzienlijk verbeteren.

 Akoestisch comfort

Een akoestische scheidingswand voor kantoor maakt een wereld van verschil. Hiermee creëert u een optimale indeling van de ruimte met de nodige afscherming en privacy. Ook verbetert u in één moeite door de akoestiek. Maar een akoestische scheidingswand brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Omdat het object zich gemakkelijk laat verplaatsen, realiseert u hiermee in handomdraai een praktische vergaderruimte of individuele werkplek. Dankzij de akoestische werking hebben andere mensen minder last van wat er aan de andere kant van de afschermwand wordt besproken. Bovenal wint het kantoor enorm aan akoestisch comfort. Met een akoestische scheidingswand transformeert u een bureau of werkplek dus van een rumoerige zee van geluid tot een oase van rust.

Natuurlijk wil het oog ook wat. Daarom is het mogelijk om de scheidingswanden te voorzien van mooie meubelstoffen of te bedrukken met uw huisstijl, logo of een andere uiting of patroon. Op die manier verbetert u de akoestiek op een stijlvolle manier.

Concentratiebubbel 

Maar er bestaan nog veel meer akoestische oplossingen voor op kantoor. U kunt er ook voor kiezen om een akoestische werkplek te creëren met een zogenaamde cubicle. Dit is een afsluitbare ruimte. U kunt een cublicle zien als een ‘bubbel’ waarin een medewerker (of meerdere medewerkers bij een grotere cubicle) zich op het werk kan concentreren zonder te worden afgeleid door gesprekken van collega’s. Cubicles zijn eenvoudig te installeren en indien gewenst, makkelijk te verplaatsen. Het wordt gegarandeerd een gewilde werkplek om even dat telefoongesprek ongestoord en geconcentreerd te voeren of om efficient die presentatie te maken.

Wilt u ook een comfortabele werkomgeving creëren door de akoestiek te verbeteren? U vindt scheidingswanden, cubicles en andere akoestische oplossingen op maat bij www.akoesta.com. Deze specialist bedient een gevarieerde klantenkring onder het motto ‘custom solutions / happy spaces’.  De experts van Akoesta bespreken graag uw persoonlijke wensen. Bel voor meer informatie met: 020 – 760 1046. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie