Afbeelding
.

Vind de beste verzekering voor jouw motor of bromfiets

2 augustus 2021 om 16:33 Partnercontent

Als je je bromfietsrijbewijs of motorrijbewijs hebt gehaald dan wil je natuurlijk ook lekker de weg op kunnen. Als je de brommer of motor van jouw dromen hebt gekocht dan is het belangrijk om hier een goede verzekering voor te vinden. Je bent verplicht om een motorvoertuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking vergoedt schade die je met je voertuig aan anderen toebrengt. Het kan dan gaan om forse bedragen, wanneer iemand bijvoorbeeld blijvend letsel oploopt en daardoor niet meer kan werken of invalide raakt en daardoor voorzieningen nodig heeft of medische kosten moet maken. 

Kies de beste bromfietsverzekering

Wanneer jij of je kind bromfiets gaat rijden dan is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Je kunt kiezen voor alleen een WA-verzekering, maar soms is aanvullende dekking wenselijk. Als je een nieuwe brommer hebt is verzekeren tegen schade en diefstal zeker het overwegen waard. Wil je de beste premie betalen dan is het aan te raden om niet zomaar online een bromfietsverzekering af te sluiten. Je kunt beter verschillende verzekeringen voor je brommer vergelijken. Hierdoor kun je vaak aanzienlijk besparen op de premie. 

Een goede motorverzekering voor onbezorgde kilometers

Op de motor ben je kwetsbaar. Ook ervaren motorbestuurders komen soms in hachelijke situaties terecht, vaak omdat andere weggebruikers onvoldoende rekening houden met motorrijders. Als je veilig de weg op wilt dan zorg je natuurlijk voor een motor die tiptop in orde is. Maar ook een goede motorverzekering is belangrijk. Je kunt je motor zowel WA, WA Casco als Allrisk verzekeren. Voor een uitgebreidere verzekering betaal je natuurlijk een hogere premie. Maar soms kan het toch verstandig zijn om hiervoor te kiezen. De dagwaarde van je motor kan hierbij een goede leidraad zijn. Online motorverzekeringen vergelijken kan je helpen om te besparen op de te betalen premie. 

Waar moet ik op letten als ik een verzekering afsluit?

Bij het bepalen van de premie voor een motorverzekering of bromfietsverzekering wordt vaak gekeken naar de leeftijd van de bestuurder en hoe lang deze persoon zijn rijbewijs heeft. Hoe jonger of hoe korter een rijbewijs, hoe hoger de premie. Maar ook voor beginnend bestuurders zit er verschil in de premie en kun je voordeliger uit zijn bij de ene verzekering dan bij de andere. Ook dan loont het dus de moeite om te vergelijken. 

Is je verzekering nog up to date?

Wanneer je al een aantal jaren verzekerd bent bij dezelfde maatschappij kan het zeker lonend zijn om eens te kijken of je elders niet voordeliger uit bent. Ook kan een andere verzekering betere voorwaarden bieden voor dezelfde premie. Het is dus aan te raden om met enige regelmaat te checken of jouw brommer- of motorverzekering nog bij je past. Overstappen is vaak erg eenvoudig. Vaak verzorgt je nieuwe verzekering de opzegging. Let hier wel goed op, zodat je geen dubbele premie betaalt. Verzekeringen kun je vaak per maand opzeggen, je hoeft dus niet te wachten tot er een jaar verstreken is. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie