Afbeelding
Shutterstock

Babyboom verwacht in jaren na pandemie

9 augustus 2021 om 15:14 Partnercontent

Het aantal zwangerschappen in Nederland, maar ook elders in Europa, is de afgelopen anderhalf jaar fors toegenomen. Zo merken ook verkopers van bijvoorbeeld babyslofjes, wiegjes en kinderwagens. De link tussen het coronavirus en het aantal oplopende zwangerschappen is al snel gelegd. Onder meer in Duitsland spreekt men al over een nieuwe babyboom, welke het gevolg zou zijn van het voortdurende thuiswerken en de strenge lockdown waar men eerder dit jaar mee te maken had. Ook in de provincie Noord-Brabant heeft men het aantal geboren baby’s flink zien groeien de laatste tijd. Begin dit jaar hadden kraamverzorgers het naar eigen zeggen zo’n 25 tot 30% drukker dan de jaren hiervoor.  

Populariteit van kinderkleding en speelgoed toegenomen 

Met de aanstaande of reeds lopende babyboom neemt de vraag naar babyspullen toe. Zowel ouders als bijvoorbeeld opa’s en oma’s kopen massaal babyschoentjes, leuke pakjes en speelgoed in. Opvallend is dat men steeds vaker kiest voor speelgoed met een bepaalde educatieve werking. Al op jonge leeftijd wordt het kind gemotiveerd om zich te ontwikkelen, om zo te voorkomen dat deze met een achterstand aan diens tijd op de basisschool begint. Bij babykleding speelt met name comfort een grote rol. Kinderen moeten vrij kunnen spelen in hun pakjes en met hun babyschoentjes aan. 

Belang goede kinderschoenen soms onderschat 

Soms wordt het belang van goede kinderschoenen onderschat door ouders. Kindervoeten zijn nog sterk in ontwikkeling. Klachten aan voeten, maar ook aan andere lichaamsdelen worden voorkomen door te kiezen voor een goede schoen. Een goede schoen beschikt over een stevige zool. Met name een stevige hiel is hierbij belangrijk. Daarbij moet de schoen de kindervoeten beschermen tegen het stoten hiervan. Zeker jonge kinderen hebben bepaald geen verfijnde motoriek. Door voor een stevige kinderschoen te kiezen, zal deze zich minder snel bezeren. Overigens betekent een goede schoen niet per definitie dat dit de duurste schoen is die men aanbiedt. Ook een schoen uit het middensegment kan het kind voldoende ondersteuning bieden tijdens het spelen en leren lopen. 

Mensen worden het thuiswerken zat

Terug bij het coronavirus en het thuiswerken, valt op dat veel medewerkers van organisaties dit zat beginnen te worden. Even leek het aan het begin van de zomerperiode weer mogelijk om op kantoor te werken. Dit werd echter al snel teruggedraaid, toen bleek dat het aantal besmettingen fors toenam. Hoewel dit niet direct kon worden toegeschreven aan het thuiswerken, was het voor de regering reden om de maatregelen rond het thuiswerken opnieuw in te voeren. De hoop van veel mensen is dat er aan het eind van de zomerperiode opnieuw geprobeerd wordt om weer in grotere groepen op kantoor te werken. Mede ook door het feit dat veel medewerkers inmiddels volledig gevaccineerd zijn. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie