Afbeelding
Foto door form PxHere

Private lease: een eerlijke vergelijking loont

14 september 2021 om 06:58 Partnercontent

Je wilt een nieuwe leaseauto en gaat voor private lease. Een gouden tip: ga geen appels met peren vergelijken. Hou de looptijd en kilometrage gelijk en kies voor exact dezelfde auto, uitvoering en opties. Op leaseauto.nl kun je gemakkelijk en op een eerlijke manier private lease aanbiedingen met elkaar vergelijken. Appels met appels dus.

Wie wil het niet? De beste auto, voor het beste tarief tegen de beste voorwaarden? Om te zorgen dat je echt het neusje van de zalm scoort, is het handig dat je eerlijk vergelijkt en je niet laat afleiden door ogenschijnlijk aantrekkelijke aanbiedingen. Kijk altijd eerst naar jouw eigen situatie. Hoe groot is je gezin? Hoeveel rijd je? Korte of lange afstanden? Wat vind je comfortabel? Hoe wil je verzekerd zijn? Hoe lang wil je private leasen? Leaseauto.nl verzamelt de beste private lease aanbiedingen en helpt je op weg met de private lease vergelijker. Een tool die met alle factoren rekening houdt. Zo vind je altijd de beste deal voor jou.

Looptijd
De twee voornaamste factoren die het leasetarief bepalen zijn het aantal kilometer en de looptijd van de overeenkomst. Hoe langer de looptijd, des te lager is het maandelijkse leasetarief. Hoe korter de looptijd, des te groter zijn de verschillen tussen de verschillende leasemaatschappen. Bij een korte looptijd loont het dus extra moeite om leasetarieven te vergelijken.

Aantal kilometer
Bij private lease spreek je vantevoren het aantal kilometers af, de zogenaamde kilometerbundel. Het leasetarief wordt hierop afgestemd. Kom je boven dit aantal kilometers, dan betaal je een meerprijs aan de leasemaatschappij. Als je minder rijdt dan overeengekomen, dan krijg je bij lang niet alle leasemaatschappijen geld terug. Kies daarom niet voor een te hoge bundel. Een beetje bijbetalen voor extra kilometers is meestal voordeliger als je niet precies weet hoeveel je gaat rijden.

Eerlijke vergelijking
Naast looptijd en aantal kilometers zijn er nog enkele omstandigheden van invloed op een eerlijke vergelijking zoals het aantal schadevrije jaren, het eigen risico en de afkoop van het leasecontract. Enkele private leaseaanbieders berekenen een hogere leaseprijs als je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Wie de leaseauto voor het einde van de looptijd wil inleveren, betaalt een opzeggingsvergoeding die afhangt van het aantal maanden dat resteert tot de einddatum, de zogenaamde resterende looptijd. Dit percentage verschilt per leasemaatschappij. Dat geldt ook voor het eigen risico bij schade. Die ligt ongeveer tussen de tweehonderd en vijfhonderd euro. Eerlijk vergelijken loont!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie