Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tips voor het kiezen van de perfecte kerstpakketten

7 oktober 2021 om 09:28 Partnercontent

Kerst lijkt ver weg? Valt reuze tegen! Voor je het weet hangen de straten weer vol lichtjes en staat de boom weer. Hoog tijd dus om na te denken over kerstpakketten. Want elk jaar weer is het traditie dat je als werkgever alle medewerkers een leuk presentje geeft, vaak in de vorm van een pakket vol heerlijke producten. Kerstpakketten zijn er in allerlei soorten en maten, wat de keuze soms juist nog lastiger maakt.

Ben jij verantwoordelijk voor het kiezen van de juiste kerstpakketten en heb je geen idee waar te beginnen? Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden:

  • je bedrijf
  • je medewerkers
  • je budget
  • online en offline

Als je al deze aspecten in acht neemt, kun je ongetwijfeld een goede keuze maken. Bij aanbieders als Kerstpakkettenplaza zijn de keuzes eindeloos. Hoe je die keuze maakt? Dat lichten we hieronder verder toe.

Koppel je pakket aan je bedrijf

Een kerstpakket is natuurlijk het leukste als het een beetje past bij de missie en visie van jouw bedrijf. Zijn jullie helemaal van de duurzaamheid? Dan is een pakket met verschillende producten natuurlijk geen goed idee. Ben je intern veel bezig met sport en gezondheid? Dan moet je misschien niet een pakket vol suikerrijke producten cadeau doen.

Het is daarnaast leuk om het pakket te koppelen aan een bijzondere prestatie of campagne binnen het bedrijf. Je kunt je medewerkers hier dan opnieuw eens voor bedanken.

Ken je medewerkers

Je bedrijf goed kennen is minstens zo belangrijk als je medewerkers goed kennen. Zonder te generaliseren blijkt dat hoogopgeleide medewerkers meer open staan voor een luxe cadeau, een goed doel of een duurzaam kerstpakket. Een traditioneel kerstpakket is weer razend populair bij mensen die meer met hun handen werken. Maar die stereotyperingen zijn natuurlijk niet zomaar overal van toepassing.

Wil je echt weten wat je medewerkers leuk vinden? Een korte vragenlijst kan je inzicht geven in hun wensen. Ze zullen het bovendien op prijs stellen dat je de moeite neemt om iets cadeau te doen dat écht gewenst is.

Houd je budget in de gaten

Je budget is natuurlijk niet oneindig. Daarom kun je onder andere bij het aanbod van Kerstpakkettenplaza filteren op je budget. Je hebt al een leuk presentje vanaf 5 tot 15 euro per medewerker, dus er is geen excuus om het niet te doen. Als je echt uit wil pakken zijn er ook pakketten van 150 of meer verkrijgbaar. Heb je een goed jaar gehad? Dan is dit een leuke manier om dat ook te delen met je personeel.

Online of offline

Tegenwoordig kun je ook online cadeaus geven, zoals een reservering voor een leuke beleving of een cadeaukaart voor een speciale webshop. Online is voor sommigen wel minder persoonlijk dus ook dit moet je goed afstemmen op je bedrijf en je medewerkers. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie