Afbeelding
Foto door form PxHere

Moet je een beschadigd dak meteen laten repareren?

7 januari 2022 om 07:05 Partnercontent

Opeens verschijnt er een gele kring in je plafond of blijft er water staan op het platte dak. Dit zijn voorbeelden van de eerste tekenen dat je dak kapot is. Aarzel in dit soort situaties niet en neem contact op met een dakdekker en laat een dakreparatie uitvoeren. Eens in de zoveel tijd je dak checken is alleen maar goed want dan kun je zo snel mogelijk actie ondernemen. 

Tekenen dat je dak beschadigd is

Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten als je denkt dat je dak lek is. Als je deze tekenen herkent is het ook verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. 

  • Lekkage: Zie je lekkend water onder het dak, gele kringen of vochtplekken. Grote kans dat je dak dan lek is.
  • Lekkende dakgoten: Valt het op de je dakgoten lekken? Trek aan de bel! 
  • Lood: Is het lood gescheurd of uitgedroogd? Laat dit snel vervangen, dit voorkomt ook onnodige lekkages in de toekomst.
  • Water op een plat dak: Heb je een plat dak en blijft er water op staan? Neem dan contact op met een dakdekker, je dak is dan namelijk ergens kapot.

Een dakreparatie laten uitvoeren 

Het is nooit een slecht plan om toch maar even een dakdekker in te schakelen. Je kunt hen om advies vragen en hulp. Het is namelijk soms lastig in te schatten of er een spoedreparatie nodig is of niet. Herken je de tekenen die hiervoor zijn genoemd? In dat geval moet je al snel kiezen voor een spoedoperatie. 

Gaat het in jouw geval om een minimale beschadiging, dan kun je de reparatie nog even uitstellen als dat gewenst is. Al helemaal als het winter is, dan kun je toch even beter wachten tot het voorjaar. Door de kou, vorst, wind en regen zorgen namelijk sneller voor lekkages in je dak. Uitstellen is dus sterk aangeraden! Dan weet je zeker dat het volgend jaar niet weer moet gebeuren. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie