Afbeelding
Foto: Shutterstock

In het voorjaar is een aanhanger kopen heel interessant

4 april 2022 om 10:12 Partnercontent

De temperatuur begint op te lopen buiten, wat voor veel mensen reden is om in de tuin aan de slag te gaan. Het onkruid moet verwijderd worden, struiken en bomen moeten worden gesnoeid en de moestuin kan wellicht een laagje compost gebruiken om de grondstructuur te verbeteren. Als de kans op nachtvorst straks minimaal is, kan begonnen worden met het poten van nieuwe planten in de tuin! Zo ben je ervan verzekerd dat de tuin er prachtig bij zal staan de komende zomer. Juist in deze periode is een aanhanger kopen of huren het overwegen waard. Het hebben van een aanhanger biedt verschillende voordelen. Welke dat precies zijn lees je in dit artikel! 

Snel en gemakkelijk snoeiafval afvoeren naar de vuilstort 

Zoals reeds genoemd is het snoeien van heesters en bomen een belangrijk onderdeel van de taken die je in het voorjaar uitvoert. Door de struiken en bomen te snoeien zullen deze op de juiste plek uitlopen als het warmer wordt. Zo houd je de struik makkelijker in een mooie vorm en voorkom je dat deze andere planten in de borders in de weg begint te zitten. In het geval van fruitstruiken zullen de lekkerste vruchten aan de jonge uitlopers groeien; oude takken leveren vaak zelden nog wat op. Het in leven houden van deze takken kost de plant echter wel energie. Dat is zonde, want het gaat ten koste van de opbrengst aan de jonge scheuten. Wanneer je een wat grotere tuin hebt, zal je in de container onvoldoende ruimte hebben voor het snoeiafval. Een aanhanger kopen of huren maakt dat je het afval direct naar de vuilstort kunt brengen. 

Aan de slag met een veranda of tuinhuis in je tuin

Niet alleen voor het afvoeren van groenafval uit de tuin is een aanhanger kopen interessant. Ook bij een renovatie van de tuin komt de aanhanger van pas. Je haalt er de tegels voor je terras mee op, of bijvoorbeeld het hout voor het bouwen van een veranda. Steeds meer mensen voorzien de tuin van een veranda of tuinhuis. Groot voordeel hiervan is dat je tot later op de avond buiten kunt blijven zitten, zonder het koud te krijgen. De veranda houdt de warmte vast. Daarbij kun je deze voorzien van een aantal heaters. Hout en andere bouwmaterialen ophalen bij de bouwmarkt bespaart je al snel tientallen euro’s, die je anders zou betalen voor de levering van deze materialen door de verkoper.

Keuze tussen een aanhanger kopen en huren

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte aanhanger heb je de keuze uit verschillende opties. Denk aan een lange of relatief korte aanhanger of bijvoorbeeld de keuze tussen een model die je kunt kiepen en varianten waarbij dit niet mogelijk is. Daarbij heb je naast de mogelijkheid om een aanhanger te kopen, de optie om deze te huren. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie