Afbeelding
Foto Eigen afbeelding

Welke bevoegdheden heeft een verkeersregelaar?

2 mei 2022 om 13:38 Partnercontent

Het regelen van het verkeer op een druk kruispunt, bij een festival of in de buurt van een bouwterrein kost veel inspanning en inzicht. Hij/zij staat er voor de veiligheid van de mensen en zorgt ervoor de verkeersstromen in goede banen geleid worden. Als verkeersregelaar heb je daarom veel verantwoordelijkheid en dien je controle te houden over de situatie. Om deze reden moet een verkeersregelaar natuurlijk wel een aantal speciale bevoegdheden hebben om zijn werk goed uit te voeren. Dus ben jij benieuwd wat een verkeersregelaar wel of niet mag? Lees dan snel verder. Of weet je al zeker dat je verkeersregelaar wil worden? Je kan nu snel en eenvoudig verkeersregelaar worden online.

1. Luisteren naar een verkeersregelaar?

Je krijgt er dagelijks mee te maken in het verkeer; belijningen, verkeerslichten en verkeersborden. Iets minder vaak krijg je te maken met verkeersregelaars. Maar als je ze ziet, staan ze er niets voor niets. Een verkeersregelaar staat dan ook boven in de rangorde van objecten in het verkeer. Door rood rijden, haaientanden negeren of door een doorgetrokken streep rijden; als een verkeersregelaar het je beveelt, moet je hier gehoor aan geven.

2. Zomaar tussen het verkeer staan?

Zomaar opduiken in het drukke verkeer? Een verkeersregelaar weet echt wat hij/zij doet, want dat heeft hij/zij namelijk geleerd tijdens de korte opleiding waar geen diploma voor nodig is. Werken als verkeersregelaar kan zonder namelijk ook zonder diploma. Maar waar kun je werken zonder diploma? Veel bedrijven bieden een korte 3-daagse opleiding aan, zodat je bij hen in dienst kan gaan en je bekwaam genoeg bent. Want niet iedereen mag zomaar in het midden van een druk kruispunt staan.

3. Wel of geen boete?

Toch wel een veel gestelde vraag: mag een verkeersregelaar een boete uitschrijven? Het antwoord daarop is: nee. Soms wordt er ten onrechte gedacht dat een verkeersregelaar dit net als een politieagent ook mag. Dit mag hij/zij dus niet. Maar wat mag hij/zij dan wel? Een verkeersregelaar kan wel aangifte tegen je doen voor het niet opvolgen van zijn/haar instructies. Hier kan je dan achteraf wel een boete voor ontvangen. Dus stop wanneer een verkeersregelaar je beveelt dit moet doen.

4. Kleding en andere uitrusting

Iemand die de veiligheid van anderen moet garanderen, wordt natuurlijk goed en onderscheidend uitgerust in het verkeer. Zo is het voor iedereen duidelijk is dat er een verkeersregelaar aan het werk is. Iemand die geen verkeersregelaar is, mag dit niet dragen. Maar wat draagt een verkeersregelaar dan? Hij/zij wordt uitgerust met een grote fluorescerende, oranje en gele jas met een reflecterend materiaal erop en een bijpassende broek. Hiernaast heeft een verkeersregelaar een portofoon om te communiceren met collega’s, en andere materialen om de aandacht te trekken. 

Nu weet je wat een verkeersregelaar wel of niet mag (dragen) en dat is altijd handig. Wil jij ook een verkeersregelaar worden of ben je opzoek naar verkeersregelaars? Bezoek dan snel binckwerk.nl. Dan kijken we graag samen met je naar alle mogelijkheden!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie