Afbeelding
Foto Shutterstock

Knap de badkamer op door voegen te herstellen

Partnercontent

Om de badkamer als nieuw te laten lijken, hoeft het tegelwerk in deze ruimte niet volledig vervangen te worden. Vaak wordt de voeg tussen de tegels op wanden en vloeren geel of lichtbruin van kleur, wat de badkamer een rommelige, verouderde uitstraling geeft. De voegen schoonmaken met reguliere schoonmaakmiddelen helpt niet altijd voldoende, om deze aanslag te verwijderen. Voor veel huishoudens reden om de voegen na verloop van tijd te vervangen. Daar het verwijderen van voegen tussen tegels geen eenvoudige klus is, worden de tegels soms direct meegenomen bij deze renovatie. Het verwijderen van de voegen kan leiden tot schade aan de tegels. Er zijn echter makkelijkere methodes om de badkamer weer fris en nieuw te laten ogen. 

 Voegen herstellen met een voegenvuller

Wanneer de voegen tussen de tegels in de badkamer beschadigd zijn, kan het gebruik van een voegenvuller uitkomst bieden. Voegen herstellen met zo’n voegenvuller is heel eenvoudig; je hoeft er geen tegelzetter voor te zijn. Deze voegenvuller komt niet alleen van pas in de badkamer. Je kunt het hulpmiddel ook gebruiken, wanneer je de voegen in het toilet of bijvoorbeeld de keuken wilt herstellen. Door de jaren heen kunnen er stukjes voeg uit het tegelwerk vallen, of kunnen er scheurtjes in het voegwerk ontstaan. Met de voegenvuller herstel je dit. Het voorkomt dat tegels los komen te zitten, of dat er bijvoorbeeld vocht achter de tegels kan komen. Dit zou de tegellijm kunnen verzwakken. 

Voegen met aanslag herstellen met een stift 

Zijn de voegen niet beschadigd, maar zit hier wel een gele of bruine aanslag op? In dat geval is het gebruik van een voegenstift aan te raden. De voegenstiften worden in verschillende kleuren aangeboden. Zo vind je een voegenstift, waarvan de kleur past bij de rest van de voegen in de badkamer. Vaak ontstaat de gele aanslag alleen op de voegen in de douchecabine of bijvoorbeeld direct rond het bad. Het is het gevolg van bacteriën die zich aan de voeg hechten tijdens het douchen of badderen. Net als voor de voegenvuller geldt ook voor de voegenstift, dat het gebruik hiervan heel eenvoudig is. Je koopt de voegenstift online. 

Kies voor leuke accessoires in de badkamer 

Tot slot laat je een badkamer als nieuw lijken, door hier regelmatig nieuwe accessoires aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een grote kamerplant! Belangrijk bij het uitzoeken van zo’n plant is dat deze bestand moet zijn tegen een hoge luchtvochtigheid. In plaats van een grote kamerplant kun je ook voor verschillende kleinere planten in de vensterbanken van de badkamer kiezen. Of wat te denken van een leuk lampje, om voor een sfeervolle verlichting in de badkamer te zorgen? Prettig, wanneer je er de dag begint of aan het eind van de dag nog een verfrissende douche neemt. 

 

advertentie