Afbeelding
Foto Unsplash

Hoe komt het dat een aanzienlijk aantal jongeren besluit een opleiding in elektrotechniek te kiezen?

Partnercontent

De resultaten van het Bureau of Labor Statistics (BLS) in de Verenigde Staten van Amerika geven aan dat degenen die werkzaam zijn op het gebied van elektrotechniek en die als elektrotechnicus werken, tussen de jaren 2022 en 2026 een stijging van de werkgelegenheidsvooruitzichten met 14 procent tegemoet kunnen zien. En het lijkt erop dat dit ook in Nederland het geval is. Deze toename is veel sneller dan het standaardtempo dat we voor andere soorten loopbanen vinden. Omdat er een tekort aan arbeidskrachten is op het gebied van elektrotechniek, besluit een aanzienlijk aantal jongeren een opleiding elektrotechniek of in de installatietechniek te kiezen.

Het komt mede vanwege de grote behoefte aan elektriciens over de hele wereld

Daarom zijn veel internationale bedrijven bereid kandidaten uit andere landen aan te werven, op voorwaarde dat ze de vereiste kwalificaties hebben. Omdat veel van die bedrijven wereldwijd werken, heb je bovendien meer mogelijkheden om te reizen en toch te werken. Waarom zou je geen gebruik maken van de extraatjes die bij je baan horen, zoals een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die horen bij jouw kennisgebied en ervaring?

Omdat er steeds nieuwe producten worden geïntroduceerd, blijf je altijd leren

Elke dag brengt de ontwikkeling, verbetering en invoering van gloednieuwe elektrische en elektronische componenten. Je gaat een geweldige tijd beleven bij het in elkaar zetten en uitproberen van de nieuwste en meest verbazingwekkende producten en technologieën. Nog een reden waarom veel jongeren kiezen voor een opleiding in deze richting!

Werkgevers komen uit de meest uiteenlopende technologische gebieden, die elk hun eigen unieke uitdagingen hebben. Afhankelijk van jouw wensen en eisen kun je overal aan de slag. Door de uitgestrektheid van potentiële werkgevers staan je verschillende mogelijkheden ter beschikking. De arbeidsmarkt biedt een fantastische werkomgeving die zowel aspirant als ervaren technici aanmoedigt zich verder te ontwikkelen. Je kunt aan de slag op het gebied van autotechniek, metaaltechniek, elektrotechniek, installatietechniek, procestechniek en meer!

advertentie
advertentie