Afbeelding

Klei niet alleen meer een hobby voor kinderen

Partnercontent

In een wereld waar creativiteit en “out of the box”- denken een nieuw normaal zijn geworden, is ook een ontspannende hobby anders dan hoe het honderd jaar geleden ging. We zoeken meer uitdaging en willen ons “ei kwijt kunnen”. Na een dag achter de computer te werken, is het fijn om ook met onze handen aan de slag te kunnen, zonder maar doelloos bezig te gaan. Dit maakt het kleien zo in trek, ook onder de volwassenen.

In de kinderschoenen

Klei werd lange tijd gezien als iets waar alleen kinderen mee werkten. Niet het soort klei waarmee je potten bakt, maar de kleurrijke klei waarmee je alle kanten op kan. Vandaag de dag is de hobby: kleien, zich enorm aan het uitbreiden. Het staat nog in de kinderschoenen, maar langzamerhand zien we dat ook steeds meer volwassenen zwichten voor de ontspanning die klei kan bieden. Kleien voor volwassenen is een opmars aan het maken en dit zal de komende jaren alleen maar blijven groeien door de toenemende behoefte aan een ontspannen hobby waarbij we onze vingers kunnen gebruiken.

Klei naar een ander niveau

Er worden tegenwoordig hele bedrijven uit de grond gestampt die handgemaakte voorwerpen van klei verkopen. Online barst het van de video’s hoe alle soorten sieraden van klei worden gemaakt. Van de mooiste oorbellen voor alle gelegenheden tot armbanden, tashangers en ga zo maar door. 

Het kleien is hiermee dan ook naar een ander niveau getild. De functionaliteit van het eindproduct is gekoppeld aan de hobby van het kleien zelf. Het kleien zoals we dat als kind deden, was leuk, maar het haalt het niet bij de voldoening die we nu uit gemaakte kunstwerken kunnen halen. 

Ook nog ontspannen

Toch staat functionaliteit nog lang niet in alle gevallen voorop. En dat is ook niet nodig. Kleien zal een hobby blijven waarin men creativiteit kwijt kan en ook lekker doelloos mee aan de slag kan. Soms is het goed om vooral niet na te denken en dan achteraf pas te ontdekken wat het eindresultaat is. Als die mooie sieraden zijn leuk, maar het brengt ook een druk met zich mee. En hier heeft niet iedereen behoefte aan. Het gaat bij kleien om de ontspanning die handwerk kan bieden.

Eindeloze mogelijkheden

Of volwassenen nu de klei uit de kast halen om daar een bepaald eindresultaat mee te behalen, om simpelweg ontspannen bezig te zijn of een combinatie; de mogelijkheden met klei zijn eindeloos. Door de verscheidenheid aan kleuren, materialen en hulpmiddelen tegenwoordig is niets te gek. Zoals www.kleien.com ook aanbiedt, zijn er tegenwoordig starterspakketten die de creativiteit om gang brengen en kunnen stimuleren. Maar ook met gewoon een pakje klei, kan men oneindig veel ideeën tot leven wekken. 

Klei voor iedereen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om Fimo Kids klei te kopen. Dit is zachtere klei waardoor het beter kneed- en bewerkbaar is. Dit maakt de klei uitermate geschikt voor volwassenen met bijvoorbeeld reuma. Zo is het voor iedereen mogelijk om deze hobby uit te oefenen. 

advertentie
advertentie