Afbeelding
Foto Shutterstock

Verras jouw vrienden met een superieur stuk entrecote of picanha

15 augustus 2022 om 14:56 Partnercontent

Stel, je organiseert een diner voor je vrienden. Jullie zijn allemaal liefhebbers van een goed stuk vlees. Je wil iets verrassends op tafel zetten waar ze het jaren later nog over hebben. In dit artikel lees je tips voor een perfect etentje met behulp van mooie exclusieve vleessoorten van de culinair specialist Inamood. Zij staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit vlees, vis en vegetarische producten. Hieronder lichten we twee karakteristieke soorten vlees voor je uit. Maak kennis met de de hoog gewaardeerde premium entrecote en de verrassende smaakbeleving van picanha rundvlees.  

Voorbereiding

Om jezelf qua kookkunsten te overtreffen is het belangrijk om de tijd te nemen en goed voorbereid te zijn voordat je in de keuken duikt. Maak een lijstje, en maak het gerecht misschien al een keer om te oefenen. Begin op de avond voor het diner ruim op tijd. Alleen met liefde, tijd en aandacht kun je een echte masterpiece op tafel zetten! 

Een stoere en zeer geliefde steak 

De vertaling van het franse woord entrecote is ‘tussen de ribben’. De entrecote is al decennialang een zeer geliefde smaakvolle rundersteak met een goede bite. Onder meer het vetrandje maakt hem zo vol van smaak. Als je niet van vet houdt kun je hem daarom het beste wegsnijden na het bakken, zodat je wel profiteert van de smaak. 

Om de steak op de juiste manier klaar te maken, is het belangrijk dat je ‘m een uur op kamertemperatuur laat komen. Qua marinades hoef je er niet veel mee te doen, omdat hij van zichzelf erg smaakvol is. Bak ‘m op gemiddeld hoog vuur in roomboter ongeveer 2 minuten per kant, en laat vervolgens je vlees tien minuten rusten.Tot slot voeg je pas het zeezout toe. 

Combineer de entrecote bijvoorbeeld met een frisse salade en aardappeltjes uit de oven.

Ga voor het staartstuk met een exclusieve smaak 

De Picanha is ook een mooie optie om te serveren tijdens je diner. Dit vaak driehoekige, malse staartstuk staat bekend om haar unieke marmering en mooie vetkap die zorgt voor een bijzondere, buitengewone smaak. Hij is ideaal voor op de barbecue, maar je kunt hem ook heel goed als braadstuk bereiden. Je bakt ‘m in dat geval eerst op de eigen vetlaag voor 2 minuten. De andere zijde mag 4 minuten. Combineer met kruiden zoals rozemarijn en tijm, en wat knoflook. Serveer de picanha bijvoorbeeld met een heerlijke tomatenvinaigrette als bijgerecht. Bij deze vleessoorten past een stevige kruidige rode wijn zoals tempranillo of cabernet sauvignon voor een optimale balans in smaken. 

Tot slot

Zorg voor een fijne playlist met achtergrondmuziek, en dek de tafel feestelijk met vazen met verse bloemen, een karaf wate, kaarsen in kandelaars en een mooi servies! Zo zet je een mooi gezellig avondmaal op tafel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie