Afbeelding
Foto Shutterstock

Organiseer deze winter een barbecue voor de buurt

18 oktober 2022 om 19:34 Partnercontent

Het feit dat de dagen korter worden en de temperaturen buiten dalen, hoeft geen reden te zijn om je barbecue naar binnen te halen. Steeds meer Nederlanders kiezen voor de organisatie van een barbecue in de winter! Het is hartstikke gezellig om samen te komen met mensen uit de wijk, met een vriendengroep of bijvoorbeeld met familie. Trek iets warms aan, zet de partytent op in de tuin en huur eventueel een terrashaard. De kolen van de barbecue houden je tijdens het bereiden van het gegrilde vlees, de vis en groenten overigens ook al warm. Populair bij het barbecueën in de tuin is het gebruik van een Green Egg. Ben jij er al bekend mee? Het is bepaald niet de goedkoopste barbecue, maar biedt wel verschillende voordelen ten opzichte van klassieke barbecues op kolen. 

Benodigdheden voor een gezellige BBQ in de winter 

Wanneer je over een Green Egg beschikt, kun je deze met verschillende accessoires combineren bij het barbecueën. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke grill voor het bereiden van vlees, groenten en vis. Je kunt echter ook voor de combinatie van een barbecue met een Dutch oven kiezen. In een Dutch oven kun je verschillende gerechten bereiden. Ken jij de Dutch oven al? Je kunt deze overigens niet alleen op de BBQ gebruiken, maar bijvoorbeeld ook boven een open vuur hangen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de kolen op de bovenzijde van de Dutch oven te laten branden bij het bereiden van gerechten. 

Tip: ook leuk is het gebruik van een grote pizzasteen in het midden van de Green Egg of een ander model barbecue. Zo bereid je zelf een heerlijke pizza in de winter! Combineer de pizzasteen met meel van een extra Italiaan. Je kunt het meel online bestellen en hier vervolgens zelf pizzabodems van maken. Het alternatief is het gebruik van bestaande pizzabodems uit de supermarkt.

Voordelen van een Big Green Egg als barbecue

Het gebruik van een Big Green Egg als barbecue biedt je verschillende voordelen ten opzichte van andere modellen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat gerechten over het algemeen sneller bereid zijn. Belangrijker nog is het gegeven, dat de smaak van de gerechten beter behouden blijft in de Green Egg. Dat valt onder meer te verklaren doordat de gebruikte ingrediënten veel minder snel uitdrogen. Reeds werden een aantal mogelijke toepassingen van de Big Green Egg genoemd. Naast het grillen, is deze barbecue geschikt om te bakken, te koken, te stoven, te roken en slow cooking toe te passen. Het spreekt voor zich, dat je voor sommige van deze toepassingen extra accessoires nodig hebt. De Dutch oven en pizzasteen zijn er voorbeelden van. Online wordt de Big Green Egg in verschillende formaten aangeboden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie