Afbeelding
Foto door Cats Coming via Pexels

Dit zijn dé raamdecoratietrends van 2023

Partnercontent

Het nieuwe jaar staat bijna weer voor de deur, wat voor veel mensen letterlijk en figuurlijk een nieuw begin betekent. Daar hoort het hier en daar aanpassen van het interieur voor sommigen ook bij. 

Je hoeft niet eens een hele ruimte om te gooien om te genieten van een nieuwe look in je woning. Zo kan het al helpen om alleen je raamdecoratie aan te passen met iets nieuws. Denk bijvoorbeeld aan elektrische jaloezieën of duurzame gordijnstoffen van gerecyclede flessen.

Elektrische raamdecoratie: jaloezieën

Wat we steeds vaker zien op het gebied van raamdecoratie is elektrische raamdecoratie zoals jaloezieën. Het grote voordeel hiervan is gemak. Je hoeft niet meer op te staan om je jaloezieën of gordijnen open of dicht te doen. Daarbij is deze vorm van raamdecoratie geschikt voor iedere ruimte. 

Zo zijn jaloezieën elektrisch perfect voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer. Met een moderne look passen ze ook nog eens in ieder huishouden. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld een goede match bij een landelijk of Scandinavisch interieur terwijl rolgordijnen van stof beter passen in een moderne inrichting.

Lichtdoorlaten gordijnen in natuurlijke kleuren

Het nieuwe jaar staat wat betreft raamdecoratie ook in het teken van zogeheten ‘in between’ gordijnen. Dat zijn lichtdoorlatende gordijnen die zorgen voor licht in je woning, maar ook voor de nodige privacy. Kijken we naar de kleuren voor 2023 dan zien we voornamelijk natuurlijke tinten zoals donkergroen, terracotta en beige. 

Deze kleuren zorgen voor een warme sfeer en passen perfect bij de natuurlijke woontrend van het moment waarin materialen als wol, hout en bamboe centraal staan. Ga je liever voor wat meer kleur? Lavendel, groen, boterbloem geel én koninklijk blauw zijn tinten die we ook in 2023 gaan zien.

Kies voor gordijnen van gerecyclede flessen

Duurzaamheid is iets wat we alsmaar belangrijker vinden. Sterker nog: sinds de coronacrisis wil een derde van de Nederlanders duurzamer leven blijkt uit onderzoek van MilieuCentraal. Dat kun je zover trekken dat je dit zelfs in je raamdecoratie terug gaat zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van gordijnen die gemaakt zijn van gerecyclede flessen? Of van raamdecoratie die samengesteld is uit oude jeans? 

Er is van alles mogelijk op het gebied van duurzame raamdecoratie, dus het is zeker een aanrader om je hierin te verdiepen wanneer je daar interesse in hebt. Het is in ieder geval een fijne duurzame toevoeging aan je huis én het ziet er ook nog eens interessant en te gek uit wanneer je het op de juiste manier combineert in je woning.

Combineer meerdere lagen gordijnen

Nu we het toch over gordijnen hebben: wat dacht je van meerdere lagen gordijnen? Dat is niet alleen interessant met oog op isolatie (want met meerdere lagen houd je de warmte binnen), maar ziet er ook nog eens heel leuk uit. Binnen deze trend kun je met verschillende gordijnen aan de slag gaan. 

Combineer in between gordijnen bijvoorbeeld met een mooi plisségordijn of met een vouwgordijn in een andere kleur. Of ga voor een combinatie van verschillende soorten raamdecoratie en kies voor jaloezieën elektrisch met transparante in between gordijnen. Alles is mogelijk.

advertentie
advertentie