Afbeelding
Foto: Pexels

Reizen in Europa met openbaar vervoer populairder

27 maart 2023 om 10:56 Partnercontent

Korte afstandsreizen is een nieuwe trend in de reiswereld aan het worden die is ontstaan tijdens de pandemie. Het was toen meer noodzaak omdat er veel reisbeperkingen werden opgelegd, maar heeft nu meer te maken met het verlangen om te kunnen ontspannen tijdens het reizen zonder extra kosten voor het kopen van dure vliegtickets. Hiermee kan het zowel tijd als geld besparen, vergelijken met langere reizen. Ter aanvulling kan reizen met de bus zelfs nog goedkoper zijn wanneer je een bruikbare kortingscode kunt vinden op websites zoals promocodius.nl  Door al deze factoren die een rol spelen wordt reizen met de bus in Europa steeds populairder.

Hoe ziet het eruit in de branche en wat gaat de toekomst brengen?

De laatste jaren neemt het aantal mensen dat het openbaar vervoer gebruikt toe. Dit komt vooral omdat het een schoner alternatief biedt ten opzichte van het gebruik van een personenauto en andere individuele voertuigen. De kosten zijn bovendien vaak stukken lager. Vooral in gebieden waar het netwerk voor openbaar vervoer goed is valt te zien dat veel mensen voor dit alternatief kiezen. Dit is het meeste het geval in verstedelijkte gebieden. Hier hebben mensen naast de keuze voor de bus vaak ook de optie om andere soorten openbaar vervoer te gebruiken zoals metro, tram en trein.

In 2023 zal de totale omzet van al het openbaar vervoer wereldwijd rond de 108 miljard Amerikaanse Dollar liggen. In de komende jaren zal dit met 1,47% gaan stijgen. Hierdoor wordt verwacht dat de totale omzet in 2027 114,50 miljard Amerikaanse Dollar zal bedragen. Ook de hoeveelheid mensen die online hun kaarten koopt is aan het stijgen. In 2026 zal 26% van alle omzet die gedraaid wordt binnen het openbaar vervoer op deze manier binnenkomen.

Meest populaire bestemmingen per bus in Europa

Er zijn talloze landen in de nabije omgeving van Nederland die eenvoudig met de bus te bereiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan met een Flixbus kortingscode extra goedkoop reizen naar Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk en Denemarken. Maar ook in de landen die iets verder liggen kun je vaak prima komen binnen niet al te lange tijd. Daarbij worden er vaak speciale kortingen aangeboden of kun je een pas kopen zodat je voor een langere periode achter elkaar tegen een gereduceerd tarief kunt reizen. Niet alleen is dit veel beter voor het milieu, het is dus ook nog eens goed voor je eigen portemonnee.

We noemden hierboven al even een aantal bestemmingen op, en het mag gerust worden gezegd dat Europa boordevol pareltjes zit. Of je nu de zon op wilt zoeken in het Zuiden, of de sneeuw in het Noorden, het kan allemaal. Daarnaast zijn er ontzettend veel mooie steden met een rijke historie en prachtige cultuur. In Europa valt er dan ook van alles te ontdekken, en het is zonde om dit niet een keer te doen. Plan daarom snel je volgende stedentrip en kies dit keer voor een reis met de bus of de trein in plaats van het vliegtuig.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie