Afbeelding
Afbeelding Pexels

Hoe een haartransplantatie kan bijdragen aan je zelfvertrouwen

24 mei 2023 om 14:54 Partnercontent

Haartransplantatie kruin en inhammen. Het is voor veel jonge mannen een angstscenario: een kalend hoofd met grote inhammen en een kruin waar vrijwel niets meer wil groeien. Ze zien de tekenen van kaalheid al vroeg bij hun eigen vader verschijnen. Foto’s van opa verraden dat ook hij op jonge leeftijd overeenkomsten begon te vertonen met een biljartbal. In het volle licht kijk je bij jezelf hier en daar al op je hoofdhuid, zeker bij je kruin. En ook al is het niet nodig je er druk over te maken, toch is het een schrikbeeld. Het tast je zelfvertrouwen aan. Niet getreurd, de medische wetenschap is zo ver gevorderd, dat als je informatie opzoekt over ‘haartransplantatie kruin’, er veel klinieken zijn die je van beginnende kaalheid afhelpen.

FUE haartransplantatie, zonder zichtbare littekens

Het kan natuurlijk nooit kwaad een afspraak te maken om je te laten voorlichten. Als je haarverlies zich nog in het beginstadium bevindt, kan het zijn dat je wordt geadviseerd nog te wachten om te zien hoe progressief het haarverlies bij jou is. Bij jou kan het haarverlies ook veroorzaakt zijn door stress, medicatie, vitaminegebrek en hormonale veranderingen. Dan is een behandeling met een haartransplantatie niet gewenst. Alleen na grondig onderzoek wordt er besloten of je in aanmerking komt voor een haarimplantatie. Krijg je groen licht, dan is een FUE haartransplantatie een goede behandeling die geen littekens achterlaat in het donorgebied, de haarkrans op je achterhoofd. Want de haren in dit gebied zijn niet vatbaar voor uitval door Alopecia androgenetica, een haaraandoening die bij veel mensen voorkomt.

Kort herstel na de haartransplantatie behandeling

Tijdens deze behandeling kunnen tot wel 4.500 grafts worden overgezet naar het kale gebied, bij de man meestal de kruin of de inhammen. In plaats dat er een reepje hoofdhuid wordt verwijderd zoals bij de FUT-methode, is er bij FUE geen sprake van snijden en hechten. De FUE-methode is geavanceerder en je ervaart een korter herstel. Van zichtbare littekens is geen sprake na de behandeling, wel zo fijn als je je kapsel lang na de behandeling een keer wilt millimeteren. 

Denk na over de haartransplantatie kosten

Het nadeel van een FUE haartransplantatie zijn de kosten, hoewel dit relatief is. Wat voor de één een financiële aderlating is, is voor de ander een lichte terugval in het spaarbankboekje. Een behandeling is amper te declareren bij de zorgverzekeraar, omdat het meestal om een cosmetische ingreep gaat die geen invloed heeft op je gezondheid, behalve je mentale welzijn misschien. Als je kunt onderbouwen dat je psychisch enorm lijdt onder je haaruitval, kan de zorgverzekeraar in uitzonderlijke gevallen de behandeling vergoeden.

Vol zelfvertrouwen zijn met een mooie kop met haar

Een behandeldag kan maar zo acht uur in beslag nemen. Maar als je beseft dat je je leven lang een mooie haardos zult hebben, is dat het tijdelijke ongemak en de forse investering waard. Je voelt je straks na de behandelingen aantrekkelijker en dat straal je uit. Dat is heel wat waard.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie