Afbeelding
Foto: Freepik

Deze 7 ontwikkelingen hebben op het gebied van betaalsystemen plaatsgevonden in Ede

19 juni 2023 om 09:46 Partnercontent

Net zoals de rest van Nederland is Ede meegegaan met de digitale revolutie. Dit geldt ook op het gebied van betaalsystemen. Waar je vroeger enkel met contant geld kon betalen, zijn er nu vele opties waaruit je kunt kiezen. Maar welke ontwikkelingen hebben op het gebied van betaalsystemen plaatsgevonden in Ede? In deze blog bespreken we 7 opvallende veranderingen. Lees dus zeker verder om meer over dit onderwerp te weten te komen.

Pinnen is de norm geworden in de horeca
In de eerste plaats is pinnen de norm geworden in de horeca. Dit komt doordat betaalpassen makkelijk te gebruiken zijn en mensen niet langer met een dikke portemonnee rond hoeven te lopen. Klanten kunnen er snel en veilig aankopen mee doen, zonder dat ze contant geld bij zich hoeven te hebben of cheques hoeven uit te schrijven. Betaalpassen verlagen ook de transactiekosten voor bedrijven, omdat ze over het algemeen goedkoper zijn dan de verwerkingskosten voor creditcards. Bovendien geven betaalpassen consumenten meer controle over hun uitgaven en kunnen ze klanten beter beschermen tegen fraude dan wanneer ze met contant geld betalen. Een kassa kopen met een betaalsysteem waarbij ook gepind kan worden, is ook steeds goedkoper geworden. Hierdoor bieden meer horecazaken die mogelijkheid aan hun klanten.

Ook op de markt is contant betalen niet langer de enige optie
Ten tweede is op de markt betalen met contant geld niet langer de enige betaaloptie. Klanten hebben nu toegang tot verschillende betaalmethoden, waaronder bankpassen, creditcards, en zelfs hun smartphone. Dit biedt klanten meer gemak en flexibiliteit bij het doen van fysieke aankopen. Daarnaast biedt het bedrijven ook een extra beveiligingslaag, omdat de meeste van deze betalingsmethoden via een betaalautomaat digitaal en veilig worden verwerkt. De tijden van enkel met contant geld kunnen betalen voor een kibbeling of groenten bij de lokale markt in Ede zijn dus voorgoed voorbij.

Met crypto betalen online
Verder zie je steeds men, ook in Ede, steeds vaker online aankopen met crypto betaalt. Online betalen met cryptocurrency is mogelijk zodat gebruikers hiermee veilig en snel digitale activa of geld kunnen overmaken. Cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele andere bieden een gedecentraliseerde betaalmethode die snel, veilig en kosteneffectief is in vergelijking met traditionele methoden. Wanneer iemand online betaalt met cryptocurrencies, stuurt hij een unieke handtekening of code naar de ontvanger die wordt geverifieerd door het blockchain netwerk en vervolgens verwerkt wordt. Dit betekent dat betalingen snel en met minimale kosten kunnen worden gedaan, zonder afhankelijk te zijn van externe financiële instellingen zoals een bank.

Bitcoin geldautomaten
Ook gaan sommige mensen naar een Bitcoin geldautomaat. Een Bitcoin geldautomaat is een apparaat waarmee gebruikers Bitcoin kunnen kopen of verkopen in ruil voor contant geld. Ze staan meestal op handige locaties, zoals winkelcentra, en bieden klanten de mogelijkheid om snel en gemakkelijk Bitcoin te kopen met contant geld. Ze worden vaak gebruikt door mensen die geen toegang hebben tot traditionele bank opties om digitale valuta in handen te krijgen. Hoewel Ede zelf nog geen geldautomaat als deze kent, is de verwachting er dat dit binnen de komende jaren wel gaat gebeuren.

Een tikkie sturen
Als vijfde is het versturen van een betalingsverzoek een populaire manier geworden om snel en eenvoudig betalingen aan te vragen. Zowel consumenten als bedrijven kunnen hiermee direct betaalverzoeken versturen, betalingen bijhouden en sneller dan ooit geld ontvangen. Deze manier van betalen is handig voor vrijwel iedereen, omdat er geen handmatige facturatie of ingewikkelde bankzaken meer nodig zijn.

Met je smartphone betalen
Tevens wordt het betalen met een smartphone steeds gebruikelijker. Dit komt doordat de technologie om dit te doen steeds toegankelijker is geworden. Smartphones worden nu geleverd met betaalapps of stellen gebruikers in staat om contactloos te betalen met hun telefoon via bijvoorbeeld Apple Pay, waardoor het voor mensen eenvoudig is om snel en veilig te betalen voor goederen en diensten in Ede. Je hoeft dus geen geld of kaarten meer bij je te dragen en kan je telefoon zelfs gebruiken om online aankopen te doen.

Transacties zijn bijna onmiddellijk te zien
Tot slot is een ontwikkeling dat transacties vrijwel onmiddellijk verwerkt worden, wat betekent dat wanneer een transactie wordt gedaan, deze meestal vrijwel meteen zichtbaar is op de rekening van de andere persoon. Dit komt doordat banken en andere betalingsproviders hun processen hebben gestroomlijnd, zodat mensen niet lang hoeven te wachten tot hun transacties zijn voltooid en zichtbaar zijn.

Al met al zijn betaalsystemen dus snel en ingrijpend veranderd aan de hand van deze ontwikkelingen. Hopelijk ben je nu goed op de hoogte en kun je profiteren van deze informatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie