Afbeelding
Foto Unsplash

Waarom kook je ontspannender in een groene keuken?

20 november 2023 om 14:13 Partnercontent

Groen wordt algemeen beschouwd als een kalmerende en ontspannende kleur die nauw verbonden is met de natuur. Dit komt vooral tot uiting in de manier waarop mensen reageren op groene ruimtes in hun omgeving. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de kleur groen geassocieerd wordt met positieve psychologische responsen, zoals gevoelens van vernieuwing, rust en harmonie.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift ‘Environment and Behavior’ heeft aangetoond dat groene ruimtes, zoals parken en tuinen, bijdragen aan vermindering van stress en verbetering van de stemming. Mensen die tijd doorbrengen in een groene omgeving rapporteren vaak lagere niveaus van spanning en hogere niveaus van ontspanning en geluk. Deze bevindingen suggereren dat het gebruik van groen in interieurontwerp, zoals in keukens, vergelijkbare psychologische voordelen kan bieden.

Daarnaast wordt groen ook geassocieerd met gezondheid en vitaliteit. Dit is deels te wijten aan de sterke band met de natuur en levende planten, wat vaak leidt tot associaties met frisheid, groei en vruchtbaarheid. In de context van keukens kan de kleur groen dus bijdragen aan een gevoel van welzijn en een gezonde levensstijl.

Groen in de keuken

Groen is een kleur die warmte en diepte brengt in het keukenontwerp. Van lichtgroen tot donkergroen, olijfgroen, groengrijs, Scandinavisch groen, en zelfs blauwgroen - elke tint heeft zijn eigen unieke uitstraling en sfeer. Zo staat lichtgroen bekend om zijn vermogen om een gevoel van rust en ruimtelijkheid te creëren, wat het een uitstekende keuze maakt voor moderne keukens.

De diepgroene keuken

Een bijzondere vermelding verdient de diepgroene, matte keuken, ook wel bekend als de commodore verte. Deze kleur is een statement op zich en combineert prachtig met moderne interieurs, waardoor een sfeervolle, natuurlijke en warme ambiance ontstaat. De donkergroene keuken krijgt extra cachet met nieuwe tinten zoals verde comodore, die zorgen voor een exclusieve, matte afwerking en een gave combinatie met zwarte accenten vormen.

De landelijke groene keuken

Voor een meer nostalgische uitstraling is de landelijke groene keuken een uitstekende keuze. Hierbij denken we aan kaderfronten van oud groen en een landelijke schouw, die samen een klassiek geheel vormen. Deze stijl biedt een warme, sfeervolle uitstraling die bijzonder goed past in traditionele interieurs.

Retro groen!

De retro groene keuken met groene accenten, zoals groene keukentegels of een groene achterwand, brengt een speelse en levendige sfeer. Deze stijl kenmerkt zich door drukke prints en kleurrijke accenten en is een leuke manier om een unieke twist aan je keuken te geven.

Al gehoord van blauwgroen?

Scandinavisch groen, vaak gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, biedt een zachte, neutrale look die perfect past bij de Scandinavische stijl. Aan de andere kant biedt blauwgroen, de koelere tegenhanger van olijfgroen, een verfrissende en rustgevende uitstraling, ideaal voor een moderne keuken.

Combinaties en keukenstijlen

Het mooie van groen is dat het zich goed laat combineren met andere kleuren en materialen. Olijfgroen gaat bijvoorbeeld prachtig samen met wit marmer, waardoor er een warme tegenhanger ontstaat voor het koelere marmer. Een groen grijze keuken heeft een rustieke landelijke uitstraling die goed past bij rvs apparatuur, of juist zwarte, gouden of witte accenten voor een chique sfeer.

Groene keukens van DB Keukens zijn veelzijdig en passen in diverse keukenstijlen, waaronder landelijke, moderne, retro, design, klassieke, marmerlook en greeploze keukens. Elke stijl biedt unieke mogelijkheden om groen te integreren en een persoonlijke touch aan je keuken te geven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie