Afbeelding
Foto: Pixabay

Versier de straat voor een straatfeest met een koppelbaar lichtsnoer voor buiten

15 april 2024 om 00:00 Partnercontent

Wat gezellig om met je buren een heus straatfeest te organiseren. Haal ouderwetse straatspelletjes, zoals touwtje springen, zaklopen, hinkelen, stoepkrijten (kun je de hinkelbaan mee tekenen), elastieken en kaatsenballen uit de kast voor de kinderen. Zorg met zijn allen voor lekkere hapjes en drankjes. Huur een dj voor de muzikale omlijsting en de voetjes van de vloer. En versier de straat met lichtsnoeren. Want een straatfeest is pas echt compleet met de magie van prachtige sfeerverlichting in warm wit of juist levendige kleuren. Een lichtsnoer buiten kopen doe je gewoon op lichtsnoerbuiten.com of je nu in Ede of een andere plaats in Nederland woont.

Spelen met licht

Als je een leuk straatfeest organiseert voor bijvoorbeeld burendag, dan heb je verschillende mogelijkheden om de straat te versieren. Naast bijvoorbeeld gewone slingers breng je de straat tot leven door lichtslingers langs de gevels te hangen en tussen de huizen over de straat heen te spannen. Kies voor warm wit licht voor een klassieke uitstraling of ga voor een kleurrijke mix om een vrolijke sfeer te creëren. Drapeer de lichtslingers over struiken, hekken en bomen voor een betoverend effect. Door te spelen met het licht in de straat, creëer je een eenheid, zelfs wanneer je verschillende kleuren gebruikt.

In de spotlight

Het buffet, een zone waar spelletjes worden gedaan en de dansvloer hebben natuurlijk allemaal een extra sfeervol lichtje nodig. Het buffet of de bar kan je in het middelpunt van de aandacht zetten door de verlichting er mooi omheen te maken. Gebruik hiervoor bij voorkeur witte lampjes, zodat men goed kan zien wat voor lekkers er te vinden is. Een bar mag natuurlijk voorzien worden van gekleurde lampjes in het thema van het feest. De dansvloer zet je natuurlijk gekleurd licht, want dat is net zo gezellig. Je kan hierbij kiezen om voor het zachte licht van bolvormige LED lampjes te gaan of toch de sfeervolle twinkellichtjes te gebruiken.

Spiegelbollen en verlichting

Over die dansvloer gesproken; deze kun je natuurlijk spectaculair aankleden met bijvoorbeeld spiegelbollen. Deze zullen het licht reflecteren en zo nog meer feestvreugde aan het straatfeest toevoegen. Hang de spiegelbollen net iets boven de verlichting en laat de wind de rest doen om ze te laten bewegen. Overigens kun je door spiegelende elementen in de tuinen en op straat dit effect over het hele straatfeest terug laten komen. Om verblinding te voorkomen hou je het wel subtiel.

Stem de verlichting af op het thema

Wanneer je een straatfeest organiseert rondom sportevenementen, dan kun je natuurlijk kiezen voor oranje, rood, wit en blauwe sfeerlampjes. Dat versterkt het thema van het feest. Kijk daarom of je de kleur van de lampjes aan het thema van het feest kan afstemmen. Carnaval bijvoorbeeld houdt van rood, geel en groen, terwijl een tropisch feestje best mag bestaan uit roze lampjes, want die passen heel goed bij de flamingo’s. Bont gekleurde lichtsnoeren doen het altijd goed, evenals het sprookjesachtige van warm witte lampjes.

Handig: lichtsnoeren die je kan koppelen

Wanneer je de hele straat van verlichting wil voorzien, dan zal je veel lichtsnoeren nodig hebben. Dat is gewoon een feit. Maar hoe ga je die allemaal van stroom voorzien? Al die verlengsnoeren en openliggende contactdozen door de straat, dat is geen goed idee. Wat wel een goed idee is, is te kiezen voor lichtsnoeren die je aan elkaar kan koppelen. En dan vooral die je oneindig aan elkaar kan koppelen. Één stekker en stroompunt is dan voldoende om de hele straat te voorzien van energiezuinige LED lampjes. Het allerleukste aan deze mogelijkheid is dat je delen van de straat een andere kleur kan geven. Organiseer bijvoorbeeld tijdens het straatfeest een kleurenspel waarbij verschillende huizen in een andere kleur licht worden gezet. Bij deze huizen kun je bijvoorbeeld een leuke opdracht doen of alle kleuren samen bieden een bijzondere puzzeltocht. Door alle woningen te voorzien van een andere kleur ontstaat er een visueel regenboogspektakel waarmee je toch iedereen verbindt.

Kies professionele straatverlichting

Lichtsnoeren en priklampjes voor buiten moeten uiteraard aan verschillende eisen voldoen. Zo is het heel belangrijk dat de kabels tegen weersomstandigheden en vooral water kunnen. Stevige kabels van professionele kwaliteit zijn vaak gemaakt van hoogwaardig rubber. Dit maakt de kabels redelijk flexibel, waardoor je met gemak een rozenboog, poort, de gevel van een woning, de bomen of lantaarnpalen omwikkelt en dus versierd. Daarnaast weet je van professionele straatverlichting zeker dat het jaren meegaat. Zo kun je heel wat straatfeesten en partijen van pittoreske sfeerverlichting voorzien. Het wordt gewoon bij je geleverd en je geniet snel van een magisch verlichtte straat.

Dit artikel wordt aangeboden door een externe redactie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie