Cultura biedt diverse cursussen en workshops aan.
Cultura biedt diverse cursussen en workshops aan. Istock

Open lesweek bij theater Cultura in Ede

17 september 2019 om 06:14 Podiumkunsten

EDE Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 september is het open lesweek bij Cultura. Tijdens deze week mag iedereen vrij aansluiten bij de lessen en cursussen. Cultura biedt diverse cursussen en workshops aan: dans, musical en beeldhouwen maar ook striptekenen, fotografie, smartphone fotografie of seniorentheater 55+. Bijna alle cursussen die te volgen zijn bij Cultura doen mee aan de open lesweek.

,,Kom binnen, proef de sfeer, maak kennis met de docent en volg een gratis proefles. Geen afspraak of reservering nodig tijdens onze open lesweek. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de cursus én docent", vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

NIEUW BIJ CULTURA Het aanbod is dit seizoen uitgebreid met een aantal nieuwe cursussen/lessen. Pijnenborg: ,,Wat dacht je van een cursus Spaans: Buenos días! Dos cafés, por favor! Of misschien wil je wel aan de slag met de naaimachine en je verdiepen in de mode? Dat kan bij de cursus ModeLab. Cultura biedt ook voor kleuters zijn er dit najaar diverse lessen/cursussen zoals: kleuteratelier, kleutertheater of kleutermusicallessen."

In samenwerking met Boosting Art work is er vanaf vrijdag 20 september elke vrijdagmiddag een jongerenatelier, speciaal voor jongeren van 16 tot en met 26 jaar om creatief aan de slag te gaan met leeftijdgenoten.

Maar er kan ook worden gedanst bij Cultura. ,,Van het stoere Urban Dance tot aan lessen Kizomba & Semba in samenwerking met SMSenzo. Kizomba is na de Zumba van voorgaande jaren nu een populaire vorm van Salsa. En wat hierin zo leuk is, is dat je in deze dansvorm al heel snel goed mee kunt komen en de dansvloer op kunt. De muziek is opzwepend en de sfeer gezellig. Dus kom en doe mee."

Pijnenborg vervolgt: ,,Wist je dat we een studentenkorting hanteren? Dus als jij naast je studie ook je hobby weer wil oppakken, of je verder wil verbreden creatief, dan kan dat tegen gereduceerd tarief. Voor alle workshops en cursussen geldt een studentenkorting van twintig procent.

'EDE DOET MEE'-VERGOEDING Wanneer mensen met een laag inkomen ook interesse hebben in een cursus, dan is via www.ededoetmee.nl te berekenen of men in aanmerking komt voor een vergoeding. ,,Cultura is een van de aanbieders die in dit programma meedoet. Met deze bijdrage kun je zelf of de kinderen een gezellige leuke cursus laten volgen."

Voor cursussen vanaf dertien lessen is het ook mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen (alleen van toepassing op de beeldende cursussen). Op de website van Cultura is meer informatie te vinden. Meer informatie over het aanbod of de open lesweek is terug te vinden op de website van Cultura: www.cultura-ede.nl/cursussen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie