Bert van den Brink
Bert van den Brink Melle Meivogel

‘Tribute to Bill Evans’ op twee piano’s in Huis Kernhem

Podiumkunsten

EDE De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière. 


‘Featuring’: Bert van den Brink (piano) in op zondag 1 november Huis KernhemPianist Bill Evans mag in deze reeks zeker niet ontbreken. Niet alleen was hij een van de vernieuwers van het pianotrio, maar ook een componist die honderden prachtige stukken op zijn naam heeft staan, zoals ‘Waltz for Debby’ en ‘Blue in Green’.

NACHTMERRIES Bill Evans’ driejarige verblijf in de US Army was voor hem een traumatische ervaring, waar hij jarenlang nachtmerries aan overhield. Zijn muzikale uitgangspunten werden zwaar bekritiseerd en hij verloor een tijd zijn zelfvertrouwen.

Bill Evans speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in zijn favoriete bezetting: het pianotrio, dat hij met zijn harmonische inventies naar grote hoogten stuwde.

TOOTS THIELEMANS Bill Evans is voor gastheer Edgar van Asselt een van de belangrijkste redenen geweest om zich in de jazz te verdiepen. Deze tribute is dan ook aanleiding om een bijzondere gast uit te nodigen: collega pianist Bert van den Brink. Getraind als klassiek pianist bracht Bert zichzelf het jazz idioom bij, wat hem een van Nederlands meest gevraagde pianisten maakte. De lijst met muzikanten met wie hij samenwerkte is te lang om op te noemen, en omvat onder meer Toots Thielemans, Gino Vanelli en Dee Dee Bridgewater.

Een echt jazz pianofeest dus, waarin de liefde voor de muziek van Bill Evans voorop staat. Bezetting: Bert van den Brink (piano) , Jeroen Vierdag (bas), Niek de Bruin (drums), Edgar van Asselt (piano). 

Kaarten á 15 euro via https://www.roadmaptofreedom.nl/roadmap-to-freedom-events/jazz-in-kernhem-tribute-to-bill-evans

CORONAMAATREGELEN Door de anderhalve meter maatregelen is de organisatie gedwongen het aantal tickets te beperken tot 25, afhankelijk van  hoeveel mensen uit één huishouden komen. Daarnaast zijn twee sets vervangen door één lange set van 75 minuten. De organisatie houdt zich aan de regels van het RIVM. Bij het kopen van een ticket verplichten bezoekers zich het coronaprotocol van Huis Kernhem na te leven.

Zondag 1 november 2020; 16.00 uur; zaal open 15.30 uur; Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718 ZB Ede.

Plaatsen worden toegewezen;  parkeren bij Huis Kernhem gratis. 

In samenwerking met Huis Kernhem 

Bron video: BookThat033


Edgar van Asselt
Bill Evans
Afbeelding
advertentie
advertentie