Koken met Taal
Koken met Taal Cees van Keulen

Koken met Wim Daniels: ‘Verrukkelijkste taalgerechten voor iedereen’

11 november 2021 om 13:01 Podiumkunsten

EDE Wim Daniëls komt vrijdag 19  november met Koken met taal in Theater Cultura. Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. 

In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows Wim Daniëls de kok, de taalkok, die in zijn voorstelling Koken met taal laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal. Hij schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor, niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag. Een avond genieten van wat de taal te bieden heeft. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van Cultura www.cultura-ede.nl/theater-filmhuis

DANIELS Wim Daniëls is een Nederlandse schrijver en taalkundige. Hij staat in het theater met theatercolleges en cabaretprogramma’s. Wim Daniëls begint zijn loopbaan in het onderwijs, waar hij werkte als tekstwetenschapper en leraar Nederlands en Duits. Sinds de jaren 90 richt hij zich volledig op het schrijverschap en het geven van taaladvies, later komt hier het maken van theatervoorstellingen bij.

Daniëls begon zijn carrière op het podium met zijn cabareteske solovoorstelling De Wim-Crisis. Twee jaar later stond hij samen met het AR-Theater op de planken met Een ons komma’s, gevolgd door Slowen en schuren. Veel succes had hij met zijn cabaretvoorstelling Associëren, waarmee hij diverse seizoenen in het theater stond. Naast zijn cabaretvoorstellingen, geeft Daniëls ook veel theatercolleges, zoals De wondere wereld van de taal in 2019-2020. En nu met zijn nieuwe programma: Koken met taal.

CORONAROMAN Daniëls heeft vele boeken op zijn naam staan -waaronder De zomer van 1945 en Het Dorp- en schrijft zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Als schrijver heeft hij een breed repertoire en richt zich op taalboeken, romans, verhalenbundels, poëzie en informatieve boeken. Tevens bracht hij als eerste Nederlandse schrijver een coronaroman uit: Quarantaine.

Naast zijn theatervoorstellingen is Daniëls bekend van zijn werk voor radio en televisie. Zo werkte hij jarenlang voor de radioprogramma’s Klare Taal en Spijkers met Koppen en was hij regelmatig te zien in Pauw en Witteman.

HET DORP Begin 2021 presenteerde hij samen met Huub Stapel een zesdelige tv-serie over het dorpsgevoel, vroeger en nu. De serie is inmiddels afgelopen. De kijkcijfers waren overweldigend: gemiddeld meer dan 1,2 miljoen kijkers per aflevering. Er komt een vervolg met zes nieuwe afleveringen, die uitgezonden worden vanaf mei 2022.Ook verscheen zijn boek ‘Het dorp’, een prachtig boek over het dorpsleven van vroeger en de overgang naar het dorpsleven van nu. 

Boek en Buro is er ‘s avonds met een boekentafel. Wim Daniels signeert na afloop zijn boeken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie