Charlie Chan Dagelet speelt Medea
Charlie Chan Dagelet speelt Medea Eddy Wenting en Paulina Matusiak

Suburbia speelt Mamma Medea in Cultura

25 februari 2022 om 07:00 Podiumkunsten

EDE Theatergroep Suburbia speelt woensdag 9 maart het hartverscheurende verhaal van Medea, met een onvermijdelijke ontknoping die iedereen kent. 

Het meeslepende verhaal van koningsdochter en liefhebbende moeder Medea blijft altijd actueel. Want wat doe je als je voor een onmogelijk dilemma komt te staan? In 2001 schreef Tom Lanoye Mamma Medea; een volstrekt eigen versie van de Griekse tragedie. Regisseur Olivier Diepenhorst ensceneert Mamma Medea nu opnieuw. De talentvolle actrice Charlie Chan Dagelet speelt Medea.

Het verhaal van Medea kent een onvermijdelijke en afschuwelijke ontknoping die iedereen kent. Maar hoe is zij tot die daad gekomen? Medea verraadt haar familie en laat haar warme vaderland achter voor haar grote liefde Jason. In het kille, noordelijke Korinthe wordt zij echter niet geaccepteerd en voelt ze zich een outcast. Na de geboorte van hun kinderen is hun geluk van korte duur. De liefde van Jason droogt op en hij verlaat haar voor een ander. Medea ziet geen andere uitweg meer en verbindt de ultieme consequentie aan Jasons verraad. 

Mamma Medea is een kleurrijk stuk, geschreven in een prachtige en speelse taal en gaat over zoveel meer dan die ene daad. Mamma Medea is ook het verhaal van een grote liefde die stukloopt op onoverbrugbare grenzen. Over hoe uitsluiting en verraad een storm ontketenen die zijn weerga niet kent. Olivier Diepenhorst brengt in zijn kenmerkende energieke en warmbloedige regiestijl de verschillende personages tot leven. 

REGISSEUR Olivier Diepenhorst regisseerde deze nieuwe versie van Mamma Medea voor Theatergroep Suburbia. Olivier Diepenhorst studeerde in 2013 af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zijn afstudeervoorstelling Berenice werd bekroond met de ITS Ton Lutz Award voor meest veelbelovend regietalent. Olivier maakte voor Suburbia de voorstellingen Eenzame begeerte (2017/2018) en Bedrog (2019).

CAST De talentvolle en veelzijdige actrice Charlie Chan Dagelet speelt Medea. Charlie speelde bij ITA en was recent te zien in ‘Othello’ van Het Nationale Theater. Charlie is bekend van onder meer de speelfilms ‘Loft’ en ‘Penoza’ en de televisieserie ‘Mocro Maffia’. Zij werd genomineerd voor de Theo d’Or, de toneelprijs voor beste actrice voor haar hoofdrol in LAURA H.

Stefan Rokebrand speelt Jason. Hij is bekend van onder meer ‘Celblok H’, ‘Van God los’ en de musicals ‘Soldaat van Oranje’, ‘Chez Brood’ en ‘The Sound of Music’. Voor zijn rol als Herman Brood won hij de Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Verder zijn er rollen weg gelegd voor Mike Libanon, Bart Bijnens, Damaris de Jong en Rosa Kreulen.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl of tel. 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie