Afbeelding
Kik - Follow the money

Journalisten van Follow the Money op tournee met muzikale theaterspecial

11 maart 2022 om 14:00 Podiumkunsten

EDE Een team journalisten van Follow the Money stapt op de planken voor een theatertour langs vijftien podia. Co-hoofdredacteur en mede-oprichter Eric Smit maakt deel uit van het vijfkoppige gezelschap dat op zaterdag 9 april de onderzoeksjournalistiek zal bespreken en bezingen in Cultura in Ede.

,,Met onderzoeksjournalistiek controleren we de macht en dat doen we omdat het een voorwaarde is om een democratie goed te doen functioneren,” zegt Eric Smit, mede-oprichter en co-hoofdredacteur van het platform dat de afgelopen jaren een stormachtige opmars maakt. Een piepkleine website die incidenteel een zwendel aan de kaak stelde, groeide uit tot een vermaard platform dat met onthullingen wekelijks voor nieuws zorgt en inmiddels meer dan 36 duizend betalende leden heeft. 

Die leden zorgen ervoor dat ze bij Follow the Money ‘radicaal onafhankelijke journalistiek’ kunnen maken in het publieke belang, zegt Smit. ,,Ze verwachten van ons dat we multinationals als Shell en Unilever tegen het licht houden, de sponsors van politieke partijen in beeld brengen, de lobby in Brussel controleren en oplichters ontmaskeren.”

Follow the Money is op zaterdag 9 april te zien in Cultura te Ede. De voorstelling is ook via livestream te volgen Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.cultura-ede.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie