Afbeelding
CIOFF

Unieke dansproductie in Akoesticum Ede

Podiumkunsten

EDE Van 27 tot en met 30 mei doen er zo’n dertig Europese delegaties van de wereldorganisatie CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) mee aan het Europees congres van CIOFF in het Akoesticum in Ede. 

Dit jaar zal CIOFF Nederland de gastorganisatie zijn om de nationale delegaties te ontvangen en de organisatie heeft het Akoesticum in Ede gekozen als thuisbasis voor het congres. Tijdens het congres zal er een unieke dansproductie genaamd ‘Welkom in Nederland’ plaatsvinden op zaterdag 28 mei om 20.00 uur in het Akoesticum, aan de Nieuwe Kazernelaan 2D42 in Ede . 

In deze voorstelling is een grote diversiteit aan Nederlandse traditionele dans en muziek te zien. Acht dansgroepen uit verschillende provincies nemen deel aan de dansproductie. Zo dansen er kinderen en ouderen, van traditionele dansen tot choreografieën met een moderne inslag, van dansen van het eiland Terschelling tot dansen uit Limburg, en van een intiem duet tot een podium vol met dansers. Een rondje Nederland in één dansproductie met aansluitend wereldmuziek van liveband de Bände. 

CIOFF is officieel partner van UNESCO, opgericht in 1970 en heeft als doel om de traditionele cultuur en folklore wereldwijd te beschermen, te verspreiden en te promoten.

advertentie