Afbeelding
Gemeente Ede

Vervanging benzinebladblazers is 'uiteindelijk doel gemeente'

10 juli 2020 om 14:00 Politiek

EDE De vervanging van benzinebladblazers door elektrische bladblazers is volgens wethouder Lex Hoefsloot ,,uiteindelijk het doel van de gemeente.” Zover is het nog niet, elektrische bladblazers hebben nog niet voldoende capaciteit. ,,De gemeente gebruikt benzinebladblazers trouwens alleen nog op begraafplaatsen. Verder laten we in de openbare ruimte de bladeren onder het struikgewas liggen.”

D66 diende, gesteund door GroenLinks, PvdA en ChristenUnie, in de raadsvergadering een motie in waarin wordt gevraagd om in ieder geval geen bladblazers meer aan te schaffen die op benzine werken. ,,Deze bladblazers zijn door hun uitstoot schadelijk voor het milieu en de gezondheid van de mensen die ermee moeten werken. Het gebruik van bladblazers brengt in het algemeen schade toe aan getroffen insecten en daarmee aan de biodiversiteit.” Alternatieve bladblazers zoals elektrische produceren veel minder geluid en zijn minder schadelijk voor het milieu. 

GemeenteBelangen pleit voor een geleidelijke overgang. Elektrische bladblazers zijn nu veel duurder dan benzinebladblazers. Na de uitleg van de wethouder werd de motie verworpen.   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie