Afbeelding
ChristenUnie Ede

Van Drongelen (CU) hoog op lijst verkiezingen Tweede Kamer

10 oktober 2020 om 13:56 Politiek

EDE Dirjanne van Drongelen uit Ede is door het bestuur van de ChristenUnie op een tiende plaats gezet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Momenteel is Van Drongelen gemeenteraadslid in Ede en projectcoördinator bij Stichting Netwerk Dien je Stad in Ede. De ChristenUnie heeft momenteel vijf zetels in de Tweede Kamer. 

Van Drongelen is blij met de selectie: ,,Ik voel me vereerd met plaats tien op de kandidatenlijst en zie met enthousiasme uit naar wat gaat komen. Alhoewel mijn inzet natuurlijk gericht is op een hoger doel: een samenleving waarin we omzien naar elkaar, aandacht hebben voor wat écht belangrijk is en zoeken naar het goede voor alle mensen. Daarin ben ik als persoon maar een middel.”

De Edese begon 7,5 jaar in de lokale politiek: ,,Alles wat daar gebeurde was nieuw voor me. Inmiddels realiseer ik me: politiek is van ons allemaal.” Ze vervolgt: ,,Ik heb de kans gekregen om via deze weg mijn bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving. En die bijdrage wil ik graag blijven leveren. Zowel als het gaat om de dakloze die in een tentje in het bos van Ede slaapt als om de manier waarop de asielprocedure is ingericht en de inburgering van nieuwkomers vorm wordt gegeven.”

Van Drongelen is geboren in Kampen (1986). Ze is sinds 2015 raadslid en vicefractievoorzitter voor de ChristenUnie. Ook is ze werkzaam als projectcoördinator bij Stichting Netwerk Dien je Stad. In de gemeenteraad is zij woordvoerder op de portefeuilles onderwijs, jeugd & studenten, jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning, arbeidsparticipatie & inkomen, wijken & buurten, openbare orde & veiligheid. 

Daarnaast is zij derde voorzitter van de gemeenteraad en roulerend voorzitter tijdens de Politieke Dagen. Hiervoor was zij onder andere medeoprichter van Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE) en medeoprichter van Navigators Studentenvereniging Ede (NSEde).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie