Afbeelding
John Voermans

Bennekomse Titia Hoogendoorn schrijft politiek boek voor jongeren

26 november 2020 om 19:36 Politiek

BENNEKOM Titia Hoogendoorn heeft een politiek boek voor jongeren geschreven. Het pamflet telt zo’n 100 pagina’s en is voor iedereen die voor het eerst mag stemmen, voor het eerst bewust wil stemmen of wie voor het eerst niet zomaar wil stemmen waar zijn ouders op stemmen. ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’ wordt uitgegeven bij Blossom Books en verschijnt morgen (vrijdag).

In ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’ bespreekt Titia Hoogendoorn wat je moet weten voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart. Ze wordt hierin ondersteund door Nienke Schuitemaker. Ze leggen uit waarom het belangrijk is om te stemmen, geven een korte basiscursus over de Nederlandse politiek, bespreken hoe je kiest op wie je stemt, verhelderen wat strategisch stemmen is en geven een inkijkje in het huidige politieke landschap (aan de hand van de belangrijkste thema’s van de afgelopen vier jaar, inclusief sappige affaires). 

Titia Hoogendoorn is geboren en getogen in Bennekom. Ze is actrice (SpangaS, Vakkenvullers), illustrator en Instagrammer. In haar podcast Polititia (onlangs hernieuwd in samenwerking met de VPRO voor 3FM) komt ze uit de kast als politiekn00b, zodat de luisteraar dat niet hoeft te doen, en ontvangt ze gasten om hen zonder gêne het hemd van het politieke lijf te vragen. Haar doel: politiek makkelijk en minder mystiek maken. 2019 zat ze al aan tafel bij Margriet van der Linden, na haar oproep aan jongeren om vooral open te zijn over je stemkeuze.


Blossom Books

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie