Afbeelding
heliflight.nl

Nieuwe ambulance rijdt sneller naar dorpen

17 januari 2021 om 16:52 Politiek

EDE De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) is begonnen met de inzet van een nieuw soort ambulance, de zogeheten midden complexe ambulancezorg. Het raadslid Arnold Versteeg (SGP) wil van het college weten om hoeveel ambulances van dit type het gaat en waar ze zijn gestationeerd. ,,Deze nieuwe ambulances vervangen de zorgambulances en omdat ze beter zijn uitgerust dan de zorgambulances kunnen ze taken overnemen van de spoedeisende ambulancedienst. Hierdoor wordt de druk op de spoedeisende ambulancedienst fors verlaagd, zodat de aanrijtijden voor spoedeisende zaken moet verbeteren.”

Gerard van Wijk

De midden complexe ambulancezorg zal onder andere planbare ritten, zoals liggend vervoer van patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis of vanuit huis naar de polikliniek, gaan uitvoeren. Versteeg is verheugd dat de VGGM als één van de eerste veiligheidsregio´s is begonnen met de inzet van deze nieuwe soort ambulances. ,,Als de aanrijtijden daadwerkelijk hierdoor fors verbeteren, dan lijkt het de jaren van ´duwen en trekken´ eindelijk resultaat op te leveren. De inwoners van de dorpskernen en het buitengebied worden bij spoedeisende zaken sneller geholpen.”

Het college wordt gevraagd om in de tweede helft van 2021 een evaluatie naar de gemeenteraad te sturen over de inzet van de midden complexe ambulancezorg over de eerste helft van dit jaar. Hierbij zou een vergelijk moeten worden gemaakt van de aanrijtijden van de spoedeisende ambulancedienst dit jaar ten opzichte van voorgaande jaren. De raad ontvangt volgens het raadslid wel de gemiddelde aanrijtijden van geheel Ede, maar het college wordt verzocht een specificatie te geven per wijk en dorpskern. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie