Afbeelding
BDU media

Ede heeft 90.000 potloodjes besteld voor verkiezingen

21 januari 2021 om 20:24 Politiek

EDE De gemeente Ede heeft 90.000 potloodjes besteld voor de medio maart te houden Tweede Kamer verkiezingen. Maandag 15 maart en dinsdag 16 maart kan er gestemd worden op zeven stembureaus en woensdag 17 maart op zestig stembureaus, vijf meer dan bij vorige verkiezingen. Voor de mogelijkheid voor ouderen per brief te stemmen komen 17.000 inwoners in aanmerking. Op negen plekken kan bij zorginstellingen worden gestemd. 

Er is een coronatoezichthouder aanwezig. Er zijn genoeg medewerkers voor de stembureaus en het tellen van de stemmen, met dank aan de Christelijke Hogeschool Ede en Scouting. Veel personeelsleden van de gemeente worden deze dagen eveneens ingeschakeld om de verkiezingen goed te laten verlopen. ,,We zijn volop bezig met de voorbereidingen”, zegt burgemeester René Verhulst. Hij werd donderdagavond in de besluitvormende vergadering van de raad bevraagd door Stefan Neijenhuis (D66). Die heeft zich gestoord aan de eerdere opmerking van de burgemeester dat hij zich zorgen maakt en het de vraag is of de verkiezingen niet beter kunnen worden uitgesteld, gezien de voortdurende coronacrisis.

,,Het voelt gewoon lastig”, aldus Verhulst. ,,Wellicht zitten we dan weer midden in een piek van besmettingen. Maar ik ga er van uit dat er een deskundig advies komt. Ik wil geen onheilsprofeet zijn, die zijn er al genoeg.” Wanneer de verkiezingen op de geplande dagen doorgaan dan gaan Verhulst en Neijenhuis samen naar een stemlocatie. Om een goed voorbeeld te geven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie