Afbeelding
Ted Walker

FvD in Ede: Plein afgesloten, geen nieuwe toeschouwers meer welkom

Politiek

EDE De campagne-karavaan van Forum voor Democratie is zaterdag naar Ede getrokken. Kamerleden Thierry Baudet en Wybren van Haga kwamen rond half vier aan op het Raadhuisplein waar meer dan tweehonderd Edenaren stonden te wachten. Precies op dat moment begon het te stortregenen, maar weer en wind houden de aanhangers vooralsnog niet tegen.

Een smet op de bijeenkomst is wel dat de anderhalvemeter-maatregel niet goed gehouden wordt. Ondanks meermaals oproepen, ook door Wybren van Haga en Thierry Baudet zelf, lijkt de mensenmassa zich daar nog niet goed aan te houden. De politie heeft al verschillende waarschuwingen gegeven. 

 ,,Geef ze geen reden om het af te blazen", zo klinkt het. De politie gaat kijken of ze de toegestroomde mensen kunnen verspreiden over het plein. Zodra de organisatie aanwezig is zullen er groene stippen op de grond worden neergelegd waar mensen op kunnen staan.

KLEIN INCIDENT Buiten het plein is een kleine groep tegenstanders van de politieke partij geweest die een punt wilden maken. De politie kon dit echter in de kiem smoren.

SPREKERS Bij het evenement spreken onder meer Thierry Baudet, Wybren van Haga maar ook de Gelderse gedeputeerde Arjan de Kok. Ze hebben het over uiteenlopende onderwerpen maar corona lijkt de hoofdmoot te voeren. Het is bekend dat Forum voor Democratie fel tegen de coronamaatregelen is en zo gaf Baudet al aan dat deze, na de winst die Forum denkt te gaan behalen, op 18 maart direct worden teruggedraaid. 

Als een van de weinige partijen trekt FvD nog fysiek door het land. Vandaag deed hij al eerder Schiermonnikoog en Assen aan. De eerste aanhangers in Ede waren er al rond 14.30 uur. 

Wybren van Haga spreekt met Edese FvD-aanhangers
Thierry Baudet roept op tot afstand.
Afbeelding
De organisatie roept de toeschouwers op om afstand te houden.
Verschillende aanhangers verzamelden zich rond half drie al om te wachten tot Baudet aankomt.
Verschillende aanhangers verzamelden zich rond half drie al om te wachten tot Baudet aankomt.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wybren van Haga roept bezoekers op om afstand te houden.
advertentie
advertentie