Daan Westrate (CU)  en wethouder Peter de Pater tijdens de online raadsvergadering
Daan Westrate (CU) en wethouder Peter de Pater tijdens de online raadsvergadering Gemeente Ede

Brandwacht moet verdere incidenten bij Victoria Vesta voorkomen

19 maart 2021 om 11:45 Politiek

Door Gerard van Wijk

EDE Het raadslid Stef van der Klok (VVD) kwam tijdens het vragenuurtje bij de afgelopen raadsvergadering met dé oplossing om verdere incidenten bij het voormalige kantoorgebouw van Victoria Vesta te voorkomen. ,,Stel een brandwacht aan”, adviseerde hij. ,,Die hebben ze daar niet”, reageerde wethouder Peter de Pater.

De discussie was aangekaart door het raadslid Daan Weststrate (ChristenUnie) die de veiligheid bij het leegstaande kantoorpand een punt van zorg noemde. Twee zaterdagen zijn hulpdiensten en politie bezig geweest om plundering en vernielzucht te voorkomen. Er kwam zelfs een helikopter aan te pas. 

GERUSTSTELLING ,,Kunt u omwonenden geruststellen dat dit soort onrust niet blijft voortduren?” was de vraag aan het college. De wethouder stelde vast dat er een hek om het pand staat, maar dat houdt kennelijk niet iedereen tegen. ,,Inpandig zijn inmiddels gaten gedicht, het alarm zit erop. De primaire verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar en wij hebben er alle vertrouwen in dat de juiste maatregelen worden genomen.”

Woningbouwvereniging Woonstede gaat het gebouw opnieuw inrichten. Er komen 194 sociale huurwoningen en verder worden er nog 135 vrije sector huurwoningen en zorgwoningen gebouwd. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie