Afbeelding
Ted Walker

Asje van Dijk voorzitter procesbegeleiders Edese brandweer

27 maart 2021 om 16:36 Politiek

EDE  Asje van Dijk, voormalig Tweede Kamerlid en oud-burgemeester van Barneveld, wordt voorzitter van de procesbegeleiders van de ontwikkelingen bij de Edese brandweer. Hij is bereid gevonden op te treden als onafhankelijk procesbegeleider, terwijl lector brandweerkunde Ricardo Weewer als inhoudelijk adviseur aan de slag gaat. 

Gerard van Wijk

Het Edese college had de gemeenteraad begin februari een onafhankelijk procesbegeleider toegezegd. De overige procesbegeleiders zijn vertegenwoordigers van de brandweerpost Ede Centrum en van de post Stadspoort, van de VGGM en van de gemeente Ede.

Het college is van mening dat ,,de voorzitter en de inhoudelijk adviseur vanwege kennis en kunde een goede aanvulling zijn op de evaluatiecommissie en we hebben vertrouwen in een zorgvuldig verloop.” September dit jaar wordt de evaluatie van een ,,zorgvuldige overgang naar 24/7” besproken met de gemeenteraad. ,,Daarna wordt bepaald hoe verder te gaan met de post Stadspoort.” 

Vorig jaar is bij het vaststellen van de begroting besloten dat de brandweerpost Stadspoort voor een periode van een half jaar tot een jaar na invoering van de 24-uurs dienst actief is. ,,In deze periode wordt op basis van objectieve criteria onderzocht wat de precieze impact is van sluiting van de post Stadspoort op de noodzakelijke brandweerzorg.”

RUMOER Eerder is veel rumoer ontstaan rond de aangekondigde sluiting van de post Stadspoort. De vrijwilligers van deze post vinden sluiting onverantwoord als het om de gewenste brandweerzorg gaat. College en brandweercommandant vinden het open houden van de post Stadspoort niet nodig nadat de 24-uurs post aan de Beeklaan realiteit is geworden.

Bovendien drukt het open houden van Stadspoort op de begroting en zou, wanneer de plannen daarvoor worden verwezenlijkt, een westelijker in het centrum gesitueerde nieuwe brandweerpost, Stadspoort onnodig maken.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie