‘Trouwen op zondag in Ede mogelijk maken’

3 mei 2021 om 15:00 Politiek Archief
Afbeelding

EDE In Ede zou ook op zondag wettelijk getrouwd moeten kunnen worden. Dat vindt het raadslid Henk Righolt (GemeenteBelangen) en hij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. In circa één-derde van de gemeenten is dat al mogelijk en trouwen op zondag wordt landelijk steeds meer populair. ,,We hebben in onze gemeente een aantal populaire trouwlocaties en trouwlocaties naar eigen keuze bij aanvraag. Deze trouwlocaties willen wij ook graag de mogelijkheid bieden op zondag te kunnen trouwen.”

In Ede kan nu worden getrouwd of een geregistreerd partnerschap worden gesloten van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur en dat kost 477,55 euro. Na 17.00 uur en op zaterdag trouwen kan ook, dan komt er 156,10 euro bij. Een gratis huwelijk/partnerschap kan op maandag- en dinsdagmorgen om 8.45 uur. Huis Kernhem is de trouwlocatie v..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Steeds meer graafschade door aanleg glasvezel
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Gemeente Ede gaat uit van vertrouwen bij controle op bijstandsfraude
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Hopelijk is dít het gouden ei in de strijd tegen vogelgriep’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal FC Jeugd geeft het in slotfase weer weg
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Tot 12.500 auto’s dagelijks op ‘nieuwe’ Parklaan
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Iris uit Lunteren is advocaat op de Zuidas: ‘Rust platteland is niets voor mij’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.