‘Trouwen op zondag in Ede mogelijk maken’

3 mei, 15:00 Politiek Archief
Afbeelding

EDE In Ede zou ook op zondag wettelijk getrouwd moeten kunnen worden. Dat vindt het raadslid Henk Righolt (GemeenteBelangen) en hij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. In circa één-derde van de gemeenten is dat al mogelijk en trouwen op zondag wordt landelijk steeds meer populair. ,,We hebben in onze gemeente een aantal populaire trouwlocaties en trouwlocaties naar eigen keuze bij aanvraag. Deze trouwlocaties willen wij ook graag de mogelijkheid bieden op zondag te kunnen trouwen.”

In Ede kan nu worden getrouwd of een geregistreerd partnerschap worden gesloten van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur en dat kost 477,55 euro. Na 17.00 uur en op zaterdag trouwen kan ook, dan komt er 156,10 euro bij. Een gratis huwelijk/partnerschap kan op maandag- en dinsdagmorgen om 8.45 uur. Huis Kernhem is de trouwlocatie v..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Vergrijzing heeft grote gevolgen voor Edese samenleving
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Echtpaar Ten Klooster-Kronenberg 70 jaar getrouwd: ‘Ik was met één blik verkocht’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren ‘Wolven in park Hoge Veluwe komen heel dichtbij’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Noodfonds voor inwoners die in financiële problemen komen
PREMIUM
Afbeelding
Waterpolo Verstoppen kan niet meer: mannen Polar Bears willen landstitel
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Herontwikkeling Horapark desastreus voor flora en fauna’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.