Afbeelding
Pixabay

Kleine meerderheid Edese raad vindt Gelderse Vallei zonder landbouw ondenkbaar

9 juli 2021 om 14:00 Politiek

EDE Een kleine meerderheid van de Edese gemeenteraad vindt de Gelderse Vallei zonder landbouw ondenkbaar. Het CDA verwoordde daarmee de gevoelens van 21 raadsleden, die voor een motie stemden van SGP, EdeNu en CDA. Zestien raadsleden stemden tegen. Onlangs ontstond in de agrarische sector ophef omdat uit een recent aan het kabinet aangeboden rapport blijkt, dat de vermindering van de stikstofdeposito het meest effectief en efficiënt is in onder meer de Gelderse Vallei. 

De initiatiefnemers van de motie stellen dat Ede een landbouwvisie heeft ontwikkeld ,,die duidelijk richting geeft aan de veehouderij in onze gemeente.” Een snelle en ondoordachte sanering van de agrarische sector heeft volgens hen grote gevolgen voor tal van bedrijven in de gemeente Ede en daarbuiten, en voor de gezinnen die daarvan afhankelijk zijn. 

,,Deze sanering zal bovendien enorme gevolgen hebben voor de aantrekkelijkheid van het landschap, voor het agrarisch natuurbeheer en de weidevogels, de korte ketens, zorgplekken en dagbesteding en toerisme/recreatie.” Het Edese college is opgedragen deze overwegingen kenbaar te maken richting de formerende partijen in Den Haag. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie