Afbeelding
Gemeente Ede

Omgevingsvergunning voor vestiging arbeidsmigranten en asielzoekers Kop van Deelen

24 augustus 2021 om 16:25 Politiek

EDE Het Edese college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten om een omgevingsvergunning te verlenen voor de vestiging van arbeidsmigranten en asielzoekers op de Kop van Deelen. Ook wordt er nu een overeenkomst gesloten met de ontwikkelaar, waarin nadere afspraken over de vestiging van arbeidsmigranten staan, alsmede een bestuursovereenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) met afspraken over de vestiging van asielzoekers.

De ontwikkelaar wil op termijn een woon-/zorginstelling ontwikkelen op deze locatie, maar in de tussentijd zullen zij de panden verhuren voor huisvesting van arbeidsmigranten en asielzoekers.

541 VERBLIJFSURGENTEN ,,Met het besluit op de aanvraag omgevingsvergunning dat binnenkort formeel wordt genomen, maakt het college van B&W de huisvesting van 541 verblijfsurgenten in principe mogelijk”, aldus de gemeente. ,,Maar voordat er tot het daadwerkelijke afgeven van de vergunning wordt overgegaan zullen allereerst de overeenkomsten met Projectvennootschap Deelen B.V. (Rosewood) en het COA nog ondertekend moeten worden. Dit gebeurt binnen een maand.”

In verband met de monumentale status van de gebouwen, treedt de vergunning 6 weken na afgifte in werking. Dan start ook de bezwaarperiode. Vervolgens start een beperkte herinrichting van de gebouwen. Enkele maanden daarna komen de bewoners. In de vergunning wordt opgenomen dat er niets wordt veranderd aan de monumentale kenmerken van de gebouwen, aldus de gemeente. 

Als de procedure volgens de planning verloopt, worden de eerste bewoners rond de jaarwisseling verwacht.

Ook elders in de gemeente worden mensen opgevangen. Op Legerplaats Harskamp heeft het COA dinsdag een derde noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in gebruik genomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie