Afbeelding
EdeStad.nl

Petitie met 2300 ondertekenaars voor openhouden Kerkweg aangeboden

10 september 2021 om 08:15 Politiek

EDE Een petitie met 2300 ondertekenaars voor het openhouden van de spoorwegovergang Kerkweg is donderdag op het gemeentehuis voor de raadsvergadering aan het college aangeboden. Al langere tijd is er veel ongenoegen onder veel inwoners van Ede-Zuid over de per 21 oktober aangekondigde sluiting van deze overgang. 

Fractievoorzitter Rasit Görgülü (Democratische Kiezers Ede) kondigde een ook door enkele andere partijen gesteunde motie aan waarin wordt gevraagd in afwachting van een nader besluit de overweg in ieder geval tot eind dit jaar open te houden.

Volgens Görgülü wordt de Kerkweg door midden geknipt, als de sluiting doorgaat. Over de hoofden van veel inwoners die het er niet mee eens zijn, wordt beslist. Hij sprak van Noord-Koreaanse of Oost-Duitse toestanden. ,,Ede-Zuid wil behouden wat er is. Het is een historisch-natuurlijke verbinding. Ede-Zuid wordt de dupe van het hoogfrequent spoor. In de oordeelvormende vergadering van de raad van donderdag 16 september komt de motie aan de orde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie